ΥΛΙΚΑ
4 μπριζόλες χοιρινές
5-6 πατάτες
150 γρ. κίτρινη κολοκύθα βρασμένη
1/2 φλ. κρασί λευκό
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
διάφορα βότανα τριμμένα από μύλο
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε να μαρινάρουμε το κρέας με τη κέτσαπ, τη μουστάρδα, τα βότανα και αλατοπίπερο
Τις αραδιάζουμε σε ταψάκι,τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμεστο ψυγείο 2 ώρες περίπου
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε μαζί με τη βρασμένη κολοκύθα
Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα, μολις κοχλάσει το αποσύρουμε.
Βγάζουμε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου
Σε τηγάνι που έχει καπάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε τις μπριζόλες, προσέχοντας να ακουμπάνε όλες στον πάτο του τηγανιού
Τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα και απ΄τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μόλις ρίξουμε το κρασί, το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά, σκεπασμένες με το καπάκι του τηγανιού
Θέλουν περίπου 1 ώρα να μαλακώσουν
Τις σερβίρουμε με τον πουρέ και το συνοδεύουμε με μπρόκολο σαλάτα