ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
Καβουρντιζετε το κιμά με το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,προσθέτετε την ντομάτα ,το μαιντανό ,αλάτι ,πιπέρι ,1/2 φλυτζάνι νερό και τον αφήνετε να βράσει μέχρι να πιεί το ζουμί του . Τον τραβάτε απο τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί.Εν τω μετεξύ ετοιμάζετε το χυλό για τις κρέπες.
Ανακατεύετε το αλεύρι ,το αλάτι και το μπαίκιν. Ρίχνετε κατόπιν το γάλα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Χτυπάτε με ένα σύρμα ,να γίνει ένα κουρκούτι ομοιογενές ,χωρίς σβώλους. Βάζετε στη φωτιά ένα μικρό τηγανάκι και ρίχνετε λιγο βούτυρο να ζεσταθεί. Παίρνετε ένα φλυτζανάκι του καφέ και το γεμίζετε λίγο πάνω από τη μέση (εξαρτάται το μέγεθος της κρέπας ,που θέλετε)και το ρίχνετε στο τηγανάκι. Το κουνάτε λίγο να να πάρει παντού το ίδιο πάχοςκαι το ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Οταν ψηθεί και γίνει σαν ομελέτα ,το γυρίζετε απο την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα. Το βγάζετε σε πιατέλα και επαναλαμβάνετε το ίδιο για κάθε κρέπα.
Αφού τελειώσετε παίρνετε μία - μία κρέπα ,την γεμίζετε με 1-2 κουταλιές κιμά και την τυλίγετε σαν τσιγάρο .Τις τοποθετείτε σε πιατέλα με το τυλιγμα προς τα κάτω.
Σ η μ ε ί ω σ η : Η γέμιση μπερεί να είναι με κρέας,κοτόπουλο,ζαμπόν τυρί και μπεσαμέλ. και με άλλες γεύσεις. Βάλτε ότι σας αρέσει.
Μοιραστείτε μαζί μας τις συνταγές σας στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
Για τη γέμιση
- 3/4 του κιλού κιμάς
- 3 κουταλιές κοφτές λάδι
- 1 κουταλάκι πελτές
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαιντανός
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο
Καβουρντιζετε το κιμά με το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,προσθέτετε την ντομάτα ,το μαιντανό ,αλάτι ,πιπέρι ,1/2 φλυτζάνι νερό και τον αφήνετε να βράσει μέχρι να πιεί το ζουμί του . Τον τραβάτε απο τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί.Εν τω μετεξύ ετοιμάζετε το χυλό για τις κρέπες.
Ανακατεύετε το αλεύρι ,το αλάτι και το μπαίκιν. Ρίχνετε κατόπιν το γάλα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Χτυπάτε με ένα σύρμα ,να γίνει ένα κουρκούτι ομοιογενές ,χωρίς σβώλους. Βάζετε στη φωτιά ένα μικρό τηγανάκι και ρίχνετε λιγο βούτυρο να ζεσταθεί. Παίρνετε ένα φλυτζανάκι του καφέ και το γεμίζετε λίγο πάνω από τη μέση (εξαρτάται το μέγεθος της κρέπας ,που θέλετε)και το ρίχνετε στο τηγανάκι. Το κουνάτε λίγο να να πάρει παντού το ίδιο πάχοςκαι το ψήνετε σε μέτρια φωτιά. Οταν ψηθεί και γίνει σαν ομελέτα ,το γυρίζετε απο την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα. Το βγάζετε σε πιατέλα και επαναλαμβάνετε το ίδιο για κάθε κρέπα.
Αφού τελειώσετε παίρνετε μία - μία κρέπα ,την γεμίζετε με 1-2 κουταλιές κιμά και την τυλίγετε σαν τσιγάρο .Τις τοποθετείτε σε πιατέλα με το τυλιγμα προς τα κάτω.
Σ η μ ε ί ω σ η : Η γέμιση μπερεί να είναι με κρέας,κοτόπουλο,ζαμπόν τυρί και μπεσαμέλ. και με άλλες γεύσεις. Βάλτε ότι σας αρέσει.
Μοιραστείτε μαζί μας τις συνταγές σας στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com