ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΣΤΕΛΙ - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΣΤΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ
  • 3 φλυτζ. σουσάμι
  • 3 φλυτζ.μέλι
  • 2 φλυτζ.ζάχαρη
  • 1 φλυτζ.φυστίκι
  • 1/2 φλυτζ. παξιμάδι τριμμένο
  • 1 φλυτζ. για το πασπάλισμα
  • 1/2 φλυτζ.ανθόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι ,τη ζάχαρη, 2 1/2 φλυτζάνια νερό και τα βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.Θα δείτε οτι το σιρόπι εχει δέσει καλά ,αν ρίξετε λίγο μέσα σε ένα ποτήρι νερό και δεν διαλυθεί αλλά σχηματίζει κόμπους.Κατεβάζετε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
Σωτάρετε σε ένα τηγάνι το σουσάμι ,μέχρι να ροδίσει και το βάζετε σε μια λεκάνη.Προσθέτετε το φυστίκι ,το παξιμάδι ,τα ρίχνετε μαζί με το σουσάμι στην κατσαρόλα και ανακαττεύετε.Βρέχετε μια επίπεδη επιφάνεια με ανθόνερο ,πασπαλίζετε με σουσάμι και ρίχνετε το μείγμα.Το απλώνετε και ισιώνετε την επιφάνεια ,με ενα κουτάλι βουτυγμένο στο ανθόνερο για να μην κολάει.Πασπαλίζετε με σουσάμι ,το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια .Πρέπει να ειναι λεπτό σς πάχος το παστέλι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ.Αυτή η συνταγή ειναι αφιερωμένη στον παππού Νίκο Καλκαβούρα απο τη Φλόκα που εφιαχνε το πιο νόστιμο παστέλι.Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Μοιραστείτε μαζί μας τις συνταγές σας στο e mailomorfatax@gmail.com 



www.omorfataxidia.com 

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας