ΥΛΙΚΑ
Τηγανίστε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάν ,ώσπου να βγεί το λίπος και να ροδίσουν ελαφρά.Ρίξτε τη ντομάτα,τη ζάχαρη αλάτι και πιπέρι σκεπάστ και σιγοβράστε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα ζεστένετε το λάδι και ρίξτε τις πιπεριες και το κρεμμύδι.Ανακατέψτε,σκεπάστε και αφήσστε το σε μέτρια φωτιά περίπου 15 λεπτά ώσπου να μαραθούν τα λαχανικα και να μείνουν με το λάδι τους. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύετε δύο με τρείς φορές.
Στο μεταξύ βράζετε τις χυλοπίττες ωσπου να μαλακώσουν.Τις αδειάζετε σε βαθουλή πιατέλα ,απλώστε επάνω τα σωταρισμένα λαχανικα, περιχύστε τες με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το κεφαλοτύρι.Σερβίρονται ζεστές .
Καλή σας όρεξη.
Ειναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή πού την έχω πάρει απο΄την Κα Βέφα.
Στείλτε μας και τις δικές σας συνταγές στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
- 600 γρ λουκάνικα χωριάτικα,κομμένο σε κομμάτια
- 1 1/2 κούπας πολτοποιημένα ντοματάκια κονσέρβας
- λίγη ζάχαρη
- 1/4 κούπας λάδι
- 600 γρ πιπεριές χρωματιστές σε λωρίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ,ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλο χυλοπίττες
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Τηγανίστε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάν ,ώσπου να βγεί το λίπος και να ροδίσουν ελαφρά.Ρίξτε τη ντομάτα,τη ζάχαρη αλάτι και πιπέρι σκεπάστ και σιγοβράστε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα ζεστένετε το λάδι και ρίξτε τις πιπεριες και το κρεμμύδι.Ανακατέψτε,σκεπάστε και αφήσστε το σε μέτρια φωτιά περίπου 15 λεπτά ώσπου να μαραθούν τα λαχανικα και να μείνουν με το λάδι τους. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύετε δύο με τρείς φορές.
Στο μεταξύ βράζετε τις χυλοπίττες ωσπου να μαλακώσουν.Τις αδειάζετε σε βαθουλή πιατέλα ,απλώστε επάνω τα σωταρισμένα λαχανικα, περιχύστε τες με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το κεφαλοτύρι.Σερβίρονται ζεστές .
Καλή σας όρεξη.
Ειναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή πού την έχω πάρει απο΄την Κα Βέφα.
Στείλτε μας και τις δικές σας συνταγές στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com