ΥΛΙΚΑ
Καθαρίζουμε το σέλινο ,το πλένουμε πολύ καλά ,το κόβουμε σε 2-3 κομμάτια και το ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει .Μόλις ζεματιστεί και μαλακώσει το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες το πλένουμε ,το στεγνώνουμε και κατόπιν το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει ,ρίχνουμε το κρέας και το καβουρντίζουμε πολυ ελαφρά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε μαζί με το χοιρινό ,μέχρι να ξανθήνουν. Προσθέτουμε 2-3 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε το κρέας να μισοβράσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα σέλινα και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί και να μείνουν με 1 φλυτζάνι ζουμί περίπου. Στίβουμε τα λεμόνια ,χτυπάμε τα 2 αυγά ,διαλύουμε σε 1/4 του φλυτζανιού νερό το κόρν φλάουρ και το ρίχνουμε στα αυγά. Ρίχνουμε μετά σιγά -σιγά το λεμόνι και λίγο ζουμί απο το φαγητό. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα πάνω σε σιγανή φωτιά να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
Καλή σας Επιτυχία
Ευχαριστούμε την φίλη μας κυρία Αφροδίτη για τη συνταγή της . Περιμένουμε και τις δικές σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
- 11/2 κιλό κρέας χοιρινό
- 2 κιλά σέλινο πράσινο
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- αλάτι ,πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
Καθαρίζουμε το σέλινο ,το πλένουμε πολύ καλά ,το κόβουμε σε 2-3 κομμάτια και το ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει .Μόλις ζεματιστεί και μαλακώσει το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες το πλένουμε ,το στεγνώνουμε και κατόπιν το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει ,ρίχνουμε το κρέας και το καβουρντίζουμε πολυ ελαφρά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε μαζί με το χοιρινό ,μέχρι να ξανθήνουν. Προσθέτουμε 2-3 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε το κρέας να μισοβράσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα σέλινα και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί και να μείνουν με 1 φλυτζάνι ζουμί περίπου. Στίβουμε τα λεμόνια ,χτυπάμε τα 2 αυγά ,διαλύουμε σε 1/4 του φλυτζανιού νερό το κόρν φλάουρ και το ρίχνουμε στα αυγά. Ρίχνουμε μετά σιγά -σιγά το λεμόνι και λίγο ζουμί απο το φαγητό. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα πάνω σε σιγανή φωτιά να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
Καλή σας Επιτυχία
Ευχαριστούμε την φίλη μας κυρία Αφροδίτη για τη συνταγή της . Περιμένουμε και τις δικές σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com