ΥΛΙΚΑ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπαίκιν.Σε μια λεκάνη χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη . Προσθέτετε το κονιάκ και το χυμο του πορτοκαλιού. (μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού έχουμε διαλύσει 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα).Ρίχνετε το αλεύρι λίγο -λίγο μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθετε τα μελομακάρονα ,τρυπάτε την επιφανειά τους με ένα πιρούνι ή τα ακουμπάτε ελαφρά πάνω στον τρίφτη ,τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Στο μεταξύ βάζετε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 5 λεπτά. Μόλις τα μελομακάρονα ψηθούν τα βουτάτε λίγα -λίγα μέσα στο σιρόπι ( οχι περισσότερα απο 6 την κάθε φορά), θέλουν περίπου 2 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Στο τέλος τα πασπαλίζετε με τα καρύδια και λίγη κανελλοζάχαρη.
Σημείωση: Αν θέλετε περισσότερο άρωμα ,προσθέστε μέσα στη ζύμη λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο. Προσοχή όμως ,το γαρύφαλλο στη μύτη στο κουταλάκι γιατι πικρίζει.
Καλή Επιτυχία
Μην περιμένετε να φτάσουν οι μέρες των χριστουγέννων ,φιάξτε τα και μπείτε απο τώρα στο πνεύμα των γιορτών.
Περιμένω τις συνταγές σας στο e mail omorfatax@gmail.com
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι του νερού χυμός πορτοκαλιού και λεμονιού ανάμεικτα
- 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν πάουντερ
- 3 ποτήρια περίπου αλεύρι ( όσο πάρει)
- 1 ποτήρι χοντροκομμένα καρύδια για το πασπάλισμα
- 1 κ.γ σόδα
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού μέλι
- 1 ποτήρι νερό
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπαίκιν.Σε μια λεκάνη χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη . Προσθέτετε το κονιάκ και το χυμο του πορτοκαλιού. (μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού έχουμε διαλύσει 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα).Ρίχνετε το αλεύρι λίγο -λίγο μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθετε τα μελομακάρονα ,τρυπάτε την επιφανειά τους με ένα πιρούνι ή τα ακουμπάτε ελαφρά πάνω στον τρίφτη ,τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Στο μεταξύ βάζετε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 5 λεπτά. Μόλις τα μελομακάρονα ψηθούν τα βουτάτε λίγα -λίγα μέσα στο σιρόπι ( οχι περισσότερα απο 6 την κάθε φορά), θέλουν περίπου 2 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Στο τέλος τα πασπαλίζετε με τα καρύδια και λίγη κανελλοζάχαρη.
Σημείωση: Αν θέλετε περισσότερο άρωμα ,προσθέστε μέσα στη ζύμη λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο. Προσοχή όμως ,το γαρύφαλλο στη μύτη στο κουταλάκι γιατι πικρίζει.
Καλή Επιτυχία
Μην περιμένετε να φτάσουν οι μέρες των χριστουγέννων ,φιάξτε τα και μπείτε απο τώρα στο πνεύμα των γιορτών.
Περιμένω τις συνταγές σας στο e mail omorfatax@gmail.com