ΥΛΙΚΑ
Καθαρίζουμε τις καραβίδες και αφήνουμε μόνο το κεφάλι. Αφαιρούμε το εντεράκι τους .Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι,ρίχνουμε τα κρεμμύδια ,το σκόρδο και τα σωτάρουμε ελαφρά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σωτάρουμε και απο τιςδύο πλευρές να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά .Σβήνουμε με το ούζο,αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες ,τη ζάχαρη και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Ξαναρίχνουμε τις καραβίδες στην σάλτσα και τις αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα παίρνουμε απο την κατσαρόλα που βράζουν με την τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι ,να βράσουν με τη σάλτσα για 1-2 λεπτά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με τον μαιντανό.
Σ η μ : Με τον ίδιο τρόπο φιάχνετε και τις γαρίδες ή τον αστακό με μακαρόνια.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καίτη απο την όμορφη Κάσο.Την ευχαριστούμε πολύ.Περιμένουμε και τις δικές σας συνταγές στο e mailomorfatax@gmail.com
- 8 καραβίδες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά ή λίγο μπούκοβο
- 1/4 φλυτζ. ούζο
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 400 γραμ.ντομάτες κονκασέ
- 2 κ.γλ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κιλό μακαρόνια
Καθαρίζουμε τις καραβίδες και αφήνουμε μόνο το κεφάλι. Αφαιρούμε το εντεράκι τους .Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι,ρίχνουμε τα κρεμμύδια ,το σκόρδο και τα σωτάρουμε ελαφρά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σωτάρουμε και απο τιςδύο πλευρές να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά .Σβήνουμε με το ούζο,αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες ,τη ζάχαρη και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Ξαναρίχνουμε τις καραβίδες στην σάλτσα και τις αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα παίρνουμε απο την κατσαρόλα που βράζουν με την τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι ,να βράσουν με τη σάλτσα για 1-2 λεπτά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με τον μαιντανό.
Σ η μ : Με τον ίδιο τρόπο φιάχνετε και τις γαρίδες ή τον αστακό με μακαρόνια.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καίτη απο την όμορφη Κάσο.Την ευχαριστούμε πολύ.Περιμένουμε και τις δικές σας συνταγές στο e mailomorfatax@gmail.com