ΥΛΙΚΑ
Κόβετε το κρέας σς μερίδες και το χτυπάτε όπως το σνίτσελ( για ευκολία ζητείστε απο τον χασάπη να σας το κάνει).Το αλατοπιπερώνετε και το αλευρώνετε.Βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σωτάρετε το κρέας.κατόπιν βάζετε στην κατσαρόλα το κρέας.Ρίχνετε στο τηγάνι το αλεύρι και το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι το αλεύρι να σωταριστεί καλά.Ρίχνετε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας ,προσθέτετε το κρασί και 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και μετά βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να ψηθεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Ευχαριστούμε την Μαρία απο την Κέρκυρα για την ωραία της συνταγή. Περιμένουμε και τις δικές σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
- 1/2 κιλό μοσχάρι
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- αλάτι ,πιπέρι
Κόβετε το κρέας σς μερίδες και το χτυπάτε όπως το σνίτσελ( για ευκολία ζητείστε απο τον χασάπη να σας το κάνει).Το αλατοπιπερώνετε και το αλευρώνετε.Βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σωτάρετε το κρέας.κατόπιν βάζετε στην κατσαρόλα το κρέας.Ρίχνετε στο τηγάνι το αλεύρι και το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι το αλεύρι να σωταριστεί καλά.Ρίχνετε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας ,προσθέτετε το κρασί και 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και μετά βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να ψηθεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Ευχαριστούμε την Μαρία απο την Κέρκυρα για την ωραία της συνταγή. Περιμένουμε και τις δικές σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com