ΥΛΙΚΑ
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη 'η στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.Πρέπει η ζύμη να γίνει πηχτή και αφράτη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι .Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για 60 λεπτά. Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι και αν είναι τελείως στεγνό ,το κέικ έχει ψηθεί. Το βγάζουμε απο το φούρνο ,αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΣΗΜ: Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και η επιτυχία είναι σίγουρη.
Στείλτε μας τις συνταγές σας στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 31/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι (1/2 κιλό)
- 1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 5 αυγά
- 4 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη 'η στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.Πρέπει η ζύμη να γίνει πηχτή και αφράτη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι .Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για 60 λεπτά. Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι και αν είναι τελείως στεγνό ,το κέικ έχει ψηθεί. Το βγάζουμε απο το φούρνο ,αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΣΗΜ: Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και η επιτυχία είναι σίγουρη.
Στείλτε μας τις συνταγές σας στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com