Η Βραζιλία μας καλεί να θαυμάσουμε τις ομορφιές της - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η Βραζιλία μας καλεί να θαυμάσουμε τις ομορφιές της



Aπλωμένη στη μισή σχεδόν έκταση της Νότιας Αμερικής, η Βραζιλία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, καλύπτοντας μια τεράστια έκταση μεταξύ των Άνδεων και του Ατλαντικού ωκεανού. Παραλίες με λευκή άμμο, τροπικά νησιά, αλλά και ζωντανές μητροπόλεις και γραφικά, αποικιακά χωριά, «στολίζουν» τη μεγάλη ακτογραμμή της, ενώ στην ενδοχώρα θα δείτε επιβλητικούς καταρράκτες, άγρια ​​φύση και την παρθένα ομορφιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, όπου πολλές απομονωμένες φυλές εξακολουθούν να ζουν χωρίς καμία επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βραζιλίας, αναφέρονται παρακάτω.
Άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή

Πρόκειται για τo πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στη Βραζιλία. Είναι το άγαλμα του Χριστού και βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στην κορυφή του όρους Corcovado, στα 700 μέτρα. Το άγαλμα έχει ύψος 30 μέτρα και θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο Art Deco γλυπτό στον κόσμο. Αποτελεί σύμβολο του Ρίο ντε Τζανέιρο και της Βραζιλίας και κατασκευάστηκε μεταξύ 1926 και 1931.

Βουνό Sugarloaf

To βουνό Sugarloaf βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στην άκρη του κόλπου Guanabara. Υψώνεται στα 396 μέτρα και ονομάστηκε έτσι γιατί μοιάζει με κομμάτι ζάχαρης. Επίσης αποτελεί ορόσημο για τους ναυτικούς για την αναγνώριση του κόλπου Guanabara. Μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ για να φτάσετε στην κορυφή του και να απολαύσετε τη μοναδική θέα.


Δεν είναι ένας απλός, συνηθισμένος καταρράκτης, αλλά μια μοναδική εικόνα της φύσης. Επίπεδα καταρρακτών, ο ένας κάτω από τον άλλον, όσο μπορεί να δει το μάτι σε κάθε κατεύθυνση, δημιουργούν ένα εκπληκτικό υδάτινο τοπίο μέσα στο πυκνό δάσος. Βρίσκονται στα σύνορα της πολιτείας Paraná, που ανήκει στη Βραζιλία (20%) και της επαρχίας Misiones, που ανήκει στην Αργεντινή (80%) και στα σύνορα με την Παραγουάη. Οι καταρράκτες έχουν μήκος 4 χιλιόμετρα και το ύψος τους φτάνει σε μερικά σημεία τα 85 μέτρα. Οι κοντινότερες στην περιοχή πόλεις είναι η μεγαλούπολη Foz do Iguazu στη Βραζιλία και η κωμόπολη Puerto Iguazu στην Αργεντινή.

Αμαζόνιος

O Αμαζόνιος, είναι ο δεύτερος σε μήκος μεγαλύτερος ποταμός στον κόσμο, λίγο μικρότερος από το Νείλο και το μεγαλύτερο ποτάμι σε όγκο νερού. Διαρρέει τη Νότια Αμερική από τις Άνδεις μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό. Στα νερά του ζουν πάνω από 3.000 αναγνωρισμένα είδη ψαριών και νέα είδη εξακολουθούν να ανακαλύπτονται. Εντυπωσιακού μεγέθους είναι και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου (το 20% του οξυγόνου του πλανήτη παράγεται από αυτό), όπου ζουν ένα στα δέκα γνωστά είδη. Η περιοχή φιλοξενεί 2,5 εκατομμύρια είδη εντόμων, δεκάδες χιλιάδες φυτά και περίπου 2.000 είδη πουλιών και θηλαστικών.

Υγροβιότοπος Pantanal

Πρόκειται για έναν απέραντο υγρότοπο στις μεσοδυτικές πολιτείες της Βραζιλίας, γνωστό για την άγρια ​​ζωή του και για ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Βραζιλίας. Στο Pantanal, πέρα από το δάσος του Αμαζονίου, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δείτε την άγρια ​​ζωή. Εκεί ζει ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς Jaguar στην Αμερική.

Περίπου το 80% των υγροτόπων του Pantanal, πλημμυρίζουν κατά τη διάρκεια των βροχών, επιτρέποντας έτσι τη ζωή σε πολλά υδρόβια φυτά, αλλά και είδη ζώων.
Καρναβάλι του Ρίο

Δεν πρόκειται για ένα αξιοθέατο όπως τα φυσικά και τεχνητά μνημεία, αλλά για μια παράδοση που αντανακλά την κουλτούρα του βραζιλιάνικου λαού. Καρναβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνονται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Βραζιλίας, αλλά το μεγαλύτερο και πιο διάσημο καρναβάλι είναι αναμφίβολα αυτό στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το Καρναβάλι του Ρίο προσελκύει εκατομμύρια ξένους και Βραζιλιάνους κατά τους εορτασμούς των 4 ημερών. Γιορτάζεται στους δρόμους και τις πλατείες, στα μπαρ, τα κλαμπ και σε κάθε σημείο στο Ρίο, καταλήγοντας στην εντυπωσιακή παρέλαση Rio Samba στο Sambadrome.

Οι παραλίες του Salvador

Το Σαλβαδόρ, στην κεντροανατολική Βραζιλία, είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Bahia, μια όμορφη αποικιακή πόλη, με ζωντανή μουσική σκηνή, καλή κουζίνα και πολλές υπέροχες παραλίες. Είναι γνωστό και ως «η βραζιλιάνικη πρωτεύουσα της ευτυχίας», λόγω των υπαίθριων γιορτών και εκδηλώσεων που διοργανώνονται εκεί.

Στην περιοχή, θα βρείτε ήρεμους κολπίσκους και μεγάλες παραλές, ιδανικές για κολύμπι, καταδύσεις και ιστιοπλοΐα, αλλά και άλλες με μεγάλα κύματα, που είναι δημοφιλείς στους surfers. Υπάρχουν επίσης παραλίες που περιβάλλονται από υφάλους και αποτελούν φυσικές πισίνες, ιδανικές για παιδιά.



http://manessistravel.gr/

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας