ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
3 σκελίδες σκόρδο ξυσμένο
4 ντομάτες ώριμες λειωμένες με τα χέρια
1 κουταλιά της σούπας πελτε αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι καί πιπέρι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
1] Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες ,τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
2]Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ,ρίχνουμε το ξυσμένο κρεμμύδι ,το σκόρδο,και τις μελιτζάνες και σωτάρουμε μέχρι να καφετίσουν ελαφρά,γυρνώντας τις μελιτζάνες προσεχτικά απ'όλες τις πλευρές.
3] Προσθέτουμε και τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,το μαιντανό ,και το αλατοπίπερο,και το πελτέ αραιωμένο στο ένα ποτήρι νερό .
4] Ρίχνετε λίγο νερό όσο να σκεπαστούν οι μελιτζάνες ,σκεπάζετε και την κατσαρόλα ,χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε 1 ώρα περίπου .
ΣΗΜ.Λίγα λεπτά πρίν κατεβάσετε το φαγητό από την φωτιά ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε λίγο για να πήξει η σάλτσα .