Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη.


Από τις 18 έως 20 Ιουνίου η Σχολή Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιου Ουαλίας κάνει αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη. Έχουν προσκληθεί να μιλήσουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο και να συζητήσουν την πολιτιστική σημασία του έργου του μεγάλου Έλληνα ποιητή του 20ου αιώνα και γιατί υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για την ποίησή του σήμερα.





Μετά από τις 2 ημέρες ακαδημαϊκού συμποσίου, στις 20 Ιουνίου θα γίνουν 2 εκδηλώσεις ανοικτές για το κοινό: Ένα εργαστήριο για τους μαθητές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σύδνεϊ με θέμα :γιατί τώρα πρέπει να διαβάζουμε Καβάφη περισσότερο από ποτέ. Αυτό το εργαστήριο υπό την επίβλεψη των καθηγητών Boletsi, Emmerich και Συρίμη θα διεξαχθεί μεταξύ 1-2:30 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιου Ουαλίας, Kensington Campus.Επίσης,δημόσια συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο John Niland Scientia στο Kensington campus του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιου Ουαλίας, στις 6.30 μ.μ. και προσκαλεί το ευρύ κοινό να παρακολουθήσει και να συζητήσει την ποίηση του Καβάφη και την κληρονομιά του, με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Θα παραστούν τοπικοί και διεθνούς φήμης ακαδημαϊκοί, συμπεριλαμβανομένων των Δρ Μαρία Boletsi Πανεπιστημίου Leiden, Δρ Αντώνη Δρακόπουλο Πανεπιστημίου Σύδνεϊ, Αναπληρωτή Καθηγητή Karen Emmerich Πανεπιστήμιο Όρεγκον, καθηγητή Gregory Jusdanis Πανεπιστημίου Ohio State, Καθηγητή Βρασίδα Καραλή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Σύδνεϋ Sir Nicholas Laurantos, Δρ Δημήτρη Παπανικολάου Πανεπιστημίου Οξφόρδης, Δρ Γεώργιο Συρίμη Πανεπιστημίου Yale και Καθηγητή Michael Tsianikias Πανεπιστημίου Flinders. Οι μελετητές θα συζητήσουν και θα αναλύσουν διάφορες πτυχές του έργου του Καβάφη και το ενδιαφέρον για την ποίησή του τα τελευταία χρόνια.
(πηγή:ana-mpa) ΠΗΓΗ

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας