Ο καλός ύπνος προωθεί την ανάπτυξη και την επισκευή του εγκεφάλου - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ο καλός ύπνος προωθεί την ανάπτυξη και την επισκευή του εγκεφάλου





Ο ύπνος είναι καλό για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, λόγω της προστατευτικής δράσης κατά της μυελίνης.


Επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι ο ύπνος αυξάνει την παραγωγή των κυττάρων του εγκεφάλου που σχηματίζουν μυελίνη, το μονωτικό περίβλημα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Ο παράγοντας αυτός είναι καθοριστικός για το πώς ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα προστατεύονται και να επισκευαστεί η ζημιά που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες
lm & SDP


Η μυελίνη είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ε 'αυτό το είδος του προστατευτικού μονωτικού περιβλήματος που επιτρέπει τη σωστή και γρήγορη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων. Βρίσκεται στις νευρικές ίνες και τα κύτταρα που σχηματίζουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό - το κέντρο του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Μια πιθανή μεταβολή της μυελίνης (απομυελίνωση ή) μπορεί να οδηγήσει σε μια επιβράδυνση ή διακοπή των νευρικών ερεθισμάτων, με αποτέλεσμα τη δραματική και συμπτώματα: σε αυτά περιλαμβάνονται αισθητικές αλλαγές, όπως η άποψη που χάνει την ικανότητα και μπορεί να υπάρχουν και δυσκολίες στον συντονισμό των κινήσεων και το περπάτημα. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι εμφανής στο έντερο, κύστη, και ούτω καθεξής.
Μια σοβαρή ασθένεια που προκύπτει από την αυτο-καταστροφή του ελύτρου μυελίνης είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Αν οι μεταβολές της μυελίνης μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, μια νέα μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία του καλού ύπνου, διαπιστώνοντας ότι ύπνου αυξάνει την αναπαραγωγή τους από κύτταρα που παράγουν τη μυελίνη.
Η μελέτη, που διεξήχθη σε ζωικά μοντέλα από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin στο Madison και δημοσιεύθηκε στο The Journal of Neuroscience, δείχνει πώς αυτά τα σημαντικά ευρήματα θα μπορούσε μια ημέρα επιστήμονες να οδηγήσει σε νέες ιδέες σχετικά με τον ρόλο του ύπνου στην επιδιόρθωση και την ανάπτυξη του εγκεφάλου .

Όπως αποδεικνύεται από πολλές προηγούμενες μελέτες, ο ύπνος επιτρέπει την ανάφλεξη πολλών γονιδίων σημαντικών για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν γνωστό είναι ο ρόλος του ύπνου σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους κυττάρων, όπως τα ολιγοδενδροκύτταρα, τα οποία παράγουν μυελίνη σε έναν υγιή εγκέφαλο και σε απόκριση σε βλάβες.

Στη νέα αυτή μελέτη, ο Δρ Chiara Cirelli και UW οι συνεργάτες του μέτρησαν τη δραστηριότητα των γονιδίων σε ολιγοδενδροκύτταρα σε δύο διαφορετικές ομάδες ποντικών: μια πρώτη ομάδα και μια δεύτερη ομάδα που κοιμόντουσαν ότι είχε μένουν ξύπνιοι.
Τα διάφορα πειράματα έχουν δείξει ότι τα γονίδια που προάγουν τον σχηματισμό μυελίνης ενεργοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αντιθέτως, όταν τα ζώα παρέμειναν ξύπνιοι, τα γονίδια που εμπλέκονται σε κυτταρικό θάνατο και την απόκριση σε κυτταρικό στρες ήταν αναμμένο, δείχνοντας ότι η ύπνου ή η έλλειψη αυτών μπορούν, ανάλογα με την περίπτωση, την επισκευή, ή βλάβη του εγκεφάλου.

"Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ερευνητές του ύπνου έχουν επικεντρωθεί στο πώς η δραστηριότητα των νευρικών κυττάρων διαφέρει όταν τα ζώα είναι σε εγρήγορση απ 'όταν κοιμούνται - λέει ο Cirelli - Τώρα είναι σαφές πως τα άλλα υποστηρικτικά κύτταρα του νευρικού συστήματος λειτουργούν επίσης σημαντικές αλλαγές ανάλογα με το αν το ζώο είναι ξύπνιο ή κοιμάται. "

Τελικά, Cirelli και οι συνεργάτες του υπέθεσαν ότι τα αποτελέσματα μπορεί να υποδηλώνουν ότι η απώλεια του ύπνου ακραία και / ή χρόνιες μπορεί να επιδεινώσει κάποια συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS). Η επόμενη έρευνα θα μπορούσε στην περίπτωση αυτή να εξεταστεί αν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στον ύπνο και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας, συμπεραίνουν οι συγγραφείς.






Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

1 σχόλια:

Write σχόλια
9 Σεπτεμβρίου 2019 στις 3:01 π.μ. delete

Πόσες πληροφορίες πήραμε από αυτό το άρθρο! Θα ήθελα να ρωτήσω το πώς μπορούμε να πετύχουμε ΄'εναν ποιοτικό ύπνο; Εγώ γενικά υποφέρω από ημικρανίες και διαπίστωσα πως από τότε που άλλαξα μαξιλάρι https://www.bedandbath.gr/leuka-eidi/maxilaria/
έχω δει κάποια βελτίωση. Παίζει τελικά ρόλο το πού κοιμόμαστε;

Reply
avatar

TOP εβδομαδας