ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κιμα μοσχαρίσιο
- 1 φλυτζ. πληγούρι
- 1/2 φλυτζ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- 1/2 φλυτζ.χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές λάδι
- αλάτι,πιπέρι κόκκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε σε μια λεκάνη το πληγούρι μαζί με χλιαρό νερό, το αφήνετε να μαλακώσει ,το στραγγίζετε και το βάζετε σε μια λεκάνη.Προσθέτετε το αλεύρι ,τη ρίγανη,αλάτι πιπέρι,το μισο κιμά και τα ζυμώνετε καλά,αφου ρίξουμε λίγο νερό για να γίνει η ζύμη μαλακή.Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι ρίχνετε τον υπόλοιπο κιμα ,λίγη ρίγανη ,το κιμινο,το μαιντανό,αλάτι,πιπέρι ,λίγο νερό,αφήνετε να σιγοβράσουν και να μείνει ο κιμάς με λιγη σάλτσα
Παίρνετε λίγη ζύμη στα χέρια και την κάνετε μπαλάκι.Ανοίγετε μια λακκουβίτσα ,γεμίζετε με ενα κουταλάκι λίγο κιμα και το πλάθετε παλι σε μπαλάκι.Βράζετε τους κεφτέδες λίγους -λίγους σε κατσαρόλα με νερό ή τους τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι. Τρώγονται ζεστοί.
Μοιραστείτε . μαζί μας και τις δικές σας συνταγές στοemailomorfatax@gmail.com.