ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα μπώλ χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά ,μέχρι να ασπρίσει. Σε άλλο μπώλ βάζετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους χτυπάτε να αφρατέψουν. Ρίχνετε το μείγμα των κρόκων στο βούτυρο και ανακατεύετε.Προσθέτετε το κονιάκ. Σε ένα μπώλ βάζτε το χυμό με τη σόδα και μόλις αφρίσει το ρίχνετε μέσα στο μπώλ με το βούτυρο.Χτυπάτε τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο. Προσθέτετε το ξύσμα και το μπέικιν και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε να γίνει ένας πηχτος χυλός. Το αδειάζετε σε αλευρωμένο και βουτυρμένο ταψί και το ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και ξεφερμάρετε. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Σημ: Πρίν τη φουρνίσετε τυλιγετε σε αλουμινόχαρτο το νόμισμα και το τοποθετείτε μέσα στη πίτα.
Είναι μια συνταγή απο τη μητέρα μου που την έκανε την Πρωτοχρονιά και δεν έμενε ούτε ένα κομμάτι για τον πρωινό καφέ. Ολοι ενθουσιάζονταν με την γεύση τηςκαι ζητούσαν τη συνταγή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Στείλτε τις συνταγές σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com