Κανείς δεν μπορεί να αρκεστεί στα μυστικά του Αιγαίου μονάχα μια φορά. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Κανείς δεν μπορεί να αρκεστεί στα μυστικά του Αιγαίου μονάχα μια φορά.


4 Ελληνικά Νησιά και Τουρκία
Αναχωρούμε κι επιστρέφουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Έτσι έχετε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να φιλέψετε τον εαυτό σας τις ομορφιές, την αέναη ενέργεια και τα ιστορικά μνημεία που έχει να προσφέρει το μεγαλύτερο, σε επιβατική κίνηση, λιμάνι της Ευρώπης. Σε απόσταση αναπνοής και με εύκολη πρόσβαση μέσω τρένου, επισκεφτείτε την πρωτεύουσα Αθήνα, που βρίθει από πολιτιστική ζωή κι αξιοθέατα, μοντέρνα αγορά και κινητικότητα όλες τις ώρες της μέρας. Περιδιαβείτε τις λυρικές γειτονιές της Πλάκας κι επισκεφτείτε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, από τα πιο εντυπωσιακά και άρτια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το αγέρωχο Celestyal Olympia, το εντυπωσιακό πλωτό ξενοδοχείο σας για αυτές τις 3 μέρες, θα δέσει σε λίγες ώρες στο «Νησί των Ανέμων», τη Μύκονο που την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Κατακτήστε σπιθαμή προς σπιθαμή τα στενά της Χώρας κι όταν ο ήλιος πέσει σε λήθαργο, ρουφήξτε την ξέφρενη νυχτερινή ζωή του νησιού.


 Βάζουμε πλώρη μέσα στη νύχτα για να σας πούμε την «καλημέρα!» από το ήσυχο Κουσάντασι. Οι λευκές αμμουδιές του θα σας σπρώξουν γλυκά προς την αρχαία πόλη της Εφέσου, από τα μεγαλύτερα υπαίθρια αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου, η οποία απέχει μόλις 19 χιλιόμετρα από το λιμάνι. Οι Οικίες της Κορησού ή αλλιώς Σπίτια της Πλαγιάς, τοΣπίτι της Παρθένου Μαρίας, το χωριό Σιρίντζε και λίγο πιο μακριά η συναρπαστική μητρόπολη της Σμύρνης, είναι διαθέσιμα προς εξερεύνηση. Όσο για το Σκεπαστό Παζάρι του Κουσάντασι, που βρίσκεται πάνω στο κύμα, προσφέρει μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες για ψώνια στο Αιγαίο.

Το απογευματάκι θα σας φυσήξει προς την Πάτμο, με την ιερή αύρα της. Σύμφωνα με την Χριστιανική παράδοση, στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης άνοιξε ο βράχος κι από τις 3 σχισμές που σχηματίστηκαν ακούστηκε η φωνή του Θεού, που υπαγόρευσε στον Ιωάννη το κείμενο της Αποκάλυψης. Ακόμη ψηλότερα, στην κορυφή της Χώρας δεσπόζει το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ιδρύθηκε το 1088 από τον όσιο Χριστόδουλο προς τιμήν του Ιωάννη του Ευαγγελιστή. Το βραδάκι σκεπάζει προστατευτικά αυτό το άσπιλο, ιδιαίτερο νησί και μια καινούργια διαδρομή ξεκινά. 
Την «καλημέρα!» θα σας την βροντοφωνάξει το Ηράκλειο, πρωτεύουσα της Κρήτης, με το αρχαίο, ενετικό λιμάνι του. Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας είναι σωστός παράδεισος, πλημμυρισμένος απόμερες ακρογιαλιές, περιπατητικά μονοπάτια, γενναιόδωρα ποτάμια, αλλά και αμύθητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, όπως είναι το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Μην ξεχαστείτε από τις τόσες ομορφιές. Φεύγοντας, πάρτε μαζί σας παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης. Δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού!

Απολαύστε το πλουσιοπάροχο γεύμα στην πισίνα, δίπλα στα ήμερα νερά του Αιγαίου και πιείτε τον καφέ σας στο μπαρ «Θάλασσα», στο κατάστρωμα 10. Το απογευματάκι θα είστε σε νέο προορισμό, μπροστά σε άλλο στολίδι του Αιγαίου: Η απόκοσμη Σαντορίνη, με την δαντελωτή καλντέρα, τους υπόσκαφους οικισμούς και τα κατακόρυφα κατακόκκινα βράχια με τα κτίσματα να «κρέμονται» σα βελανίδια, είναι αληθινή! Στροβιλιστείτε σε ένα διαφορετικό σαφάρι στο εσωτερικό του νησιού, επισκεφτείτε τα ηφαιστειογενή νησάκια στην καλντέρα, περπατήστε ανάμεσα στα ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου ή ζήστε αυτό το αυτοκρατορικό ηλιοβασίλεμα από κάποιο μπαλκόνι στην Οία…









Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας