Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, γευστικά και οπτικά γλύκισμα.
Ένα δροσερό, ανάλαφρο γλύκισμα με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα χωρίς ψήσιμο.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας Παπαδοπούλου
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση ινδοκάρυδου:
4 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
1 κουτί [395 γρ.] ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κεράσια γλασέ κομμένα στα τέσσερα
120 γρ. βιτάμ σε λιωμένο
2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ “ζωηρό”
1 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρας ΙΟΝ λιωμένες
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί 18 Χ 28 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίστε να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά του ταψιού για να προεξέχει 2 εκ.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi, τα μπισκότα σοκολάτας σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο και το αναμιγνύετε σε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στρώνετε πιέζοντας το μείγμα πάνω στη βάση του ταψιού και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση ινδοκάρυδου: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το ινδοκάρυδο, το βιτάμ και τα ανακατεύετε πολύ καλά να αναμειχθούν. Προσθέτετε τα κεράσια και τις σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να έχετε ένα έντονο ροζ ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρετε το μείγμα γέμισης ινδοκάρυδου με ένα μεγάλο κουτάλι πάνω στη κρύα πλέον βάση. Το στρώνετε καλά στην επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ.
Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας και στρώνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τη γέμιση. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Κόβετε το γλύκισμα σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr