Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.
Υλικά συνταγής
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
1) Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,
2) Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
3) Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
4) Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
5) Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
6) Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
[via]
Υλικά συνταγής
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
1) Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,
2) Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
3) Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
4) Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
5) Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
6) Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
[via]