Τι χρειαζόμαστε:
½ κιλό κιμάς
½ φλυτζάνι καφέ ρύζι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθος
1 ξερό κρεμμύδι
100 γρ. κουκουνάρι
τα συκωτάκια της γαλοπούλας και αυτά από 2-3 κοτόπουλα
Πώς το κάνουμε:
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) μαζί με τον κιμά και τα συκωτάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 20-30 λεπτά να ψηθεί λίγο.
Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι, κουκουνάρι και τον άνιθο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε και ράβουμε τη γαλοπούλα και αν περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε στις πατάτες στο ταψί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη γαλοπούλα βάζω μουστάρδα, 2-3 πορτοκάλια, λάδι αλάτι, πιπέρι και λίγο μέλι. Ψήνω για 3 ώρες τουλάχιστον σε γάστρα, στους 200 αρχικά και κατεβάζω στους 180 μετά από 1 ώρα. Αν πάρει χρώμα βάζω και αλουμινόχαρτο κάτω από το καπάκι της γάστρας.
- See more at: http://newsone.gr/ellada/1319316-gemish-galopoylas#sthash.LNeSpgRu.dpuf