5 μέρη στον κόσμο που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν -Ροζ λίμνες, βουνά αλά Game of Thrones και το «μάτι» της Σαχάρα [εικόνες] - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

5 μέρη στον κόσμο που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν -Ροζ λίμνες, βουνά αλά Game of Thrones και το «μάτι» της Σαχάρα [εικόνες]



Από την Κίνα στην Σαχάρα και από την Ρωσία στην Αυστραλία, ο πλανήτης εντυπωσιάζει με τα «παιχνίδια» που παίζει, δημιουργώντας σουρεαλιστικά τοπία που θυμίζουν σκηνικά από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Αυτά είναι 5 σημεία στην Γη που δεν θα πιστεύατε ότι όντως υπάρχουν:
1) Το βουνό Τιανζί στην Κίνα





ο «Γιος του Θεού», όπως σημαίνει στα κινεζικά η λέξη Τιανζί, βρίσκεται στην επαρχεία Χουνάν στην νοτιοανατολική Κίνα και καταλαμβάνει έκταση 67 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Με πεύκα στις κορυφές των μονόλιθων που ξεπηδούν κάθε λίγες εκατοντάδες μέτρα, το δάσος έχει πάρει την ονομασία του από τον αρχηγό του εθνοφυλετικού γκρουπ των Του, Ξιανγκ Ντακούν, ο οποίος έζησε τον 12ο αιώνα στην περιοχή και ήταν γνωστός ως «ο γιος του θεού». Το αξιοθέατο είναι ανοικτό στους επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το μαγικό αυτό μέρος και με τελεφερίκ.

2) Το μάτι της Σαχάρας





Ο βράχος, γνωστός και ως η «δομή του Ριτσατ» βρίσκεται στην δυτική Μαυριτανία και έχει διάμετρο 40 χιλιομέτρων. Οι αυξομειώσεις στο ύψος των πετρωμάτων και η ύπαρξη διαφορετικών στρώσεων χαλαζία, λάβας και άλλων πετρωμάτων, δημιουργούν μια εντυπωσιακή ψευδαίσθηση «σπείρας». Αρχικά, οι επιστήμονες απέδωσαν την ύπαρξη του «ματιού» ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης με αστεροειδή, τα τελευταία χρόνια όμως και μετά από πολλές μελέτες, έχουν καταλήξει ότι πρόκειται για ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο.

3) Η Τιρκουάζ λίμνη στην Ρωσία





Μέρος της γνωστής λίμνης Μπαικαλ που βρίσκεται στην νότια Σιβηρία και στα τουρκικά σημαίνει η «πλούσια λίμνη», αποτελεί την παλαιότερη λίμνη γλυκού νερού του πλανήτη. Ένα μοναδικό φαινόμενο που παρατηρείται μόνο κατά μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, γύρω στον Μάρτιο και οφείλεται στην διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των ανέμων, των υδάτων και των πάγων, δημιουργεί ένα εντυπωσιακό τιρκουαζ χρώμα με την βοήθεια και του ηλιακού φωτός.



4) το Ντέντβλει στην Ναμίμπια





Η γνωστή και ως «Κοιλάδα του Θανάτου» (από το αγγλικό Dead και το αφρικανικό vlei) αποτελεί ουσιαστικά μια έκταση αργίλου και λάσπης που φιλοξενεί ένα απολιθωμένο δάσος. Περιτριγυρισμένο από τους ψηλότερους αμμόλοφους της Αφρικής, ύψους 300-400 μέτρων, το δάσος των νεκρών πια κορμών των «δέντρων της καμήλας» χρονολογούνται πίσω στο 13 αιώνα, όταν οι κλιματολογικές συνθήκες επέτρεψαν την προσωρινή βλάστηση τους. Γνωστές ταινίες του Χόλιγουντ όπως το «The Cell» με την Τζένιφερ Λόπεζ, έχουν χρησιμοποιήσει την τοποθεσία για γυρίσματα.



5) Η λίμνη Χίλλερ στην Αυστραλία





Η γνωστή και ως «Ροζ λίμνη» βρίσκεται στο νησί Μιντλ στα νότια της Δυτικής Αυστραλίας και εμπεριέχει αλμυρό νερό. Με μήκος 600 μέτρα και πλάτος 200, η λίμνη περιβάλλεται από ένα δάσος με ευκαλύπτους και μυρτιές, ενώ μονάχα μια λεπτή λωρίδα αμμώδους γης την χωρίζει από τον ωκεανό. Η αιτία του μαγικού ροζ χρώματος του νερού της οφείλεται κατά πολλοίς στην ύπαρξη του μικρο-οργανισμού Dunaliella salinα. Ο καλύτερος τρόπος για να την απολαύσει κανείς είναι με αεροπλάνο ή ελικόπτερο.







Πηγή: www.iefimerida.gr

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας