Λένε ότι αυτή είναι η πιο τρομακτική γέφυρα οχημάτων στον κόσμο. Μάλλον θα συμφωνήσετε μαζί τους.. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Λένε ότι αυτή είναι η πιο τρομακτική γέφυρα οχημάτων στον κόσμο. Μάλλον θα συμφωνήσετε μαζί τους..



Υπάρχουν πολλές επικίνδυνες γέφυρες οχημάτων στον κόσμο αλλά λίγες προκαλούν τόσο τρόμο στους οδηγούς, όσο η γέφυρα Kuandinsky που βρίσκεται στη περιφέρεια Trans-Baikal της Ρωσίας.

Η γέφυρα που επιτρέπει στους οδηγούς οχημάτων να περάσουν πάνω από τον ποταμό Vitim, έχει μήκος 570 μέτρα, πλάτος σχεδόν δυο μέτρα και.. κανένα κιγκλίδωμα!

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι αν ο οδηγός ξεχαστεί για μερικά δευτερόλεπτα, το αυτοκίνητο του θα καταλήξει πολύ σύντομα στο παγωμένο νερό.

Όχι ότι αν ο οδηγός παραμείνει προσηλωμένος δεν υπάρχει κίνδυνος..



Η σάπια μεταλλική δομή της γέφυρας καλύπτεται από ξύλινες παλιές τραβέρσες που γίνονται πολύ ολισθηρές όταν πάνω τους πέσει χιόνι και γίνει πάγος.



Το οποίο συμβαίνει σχεδόν όλο το χρόνο δεδομένου ότι η γέφυρα βρίσκεται στη Σιβηρία!

Αρχικά η γέφυρα σχεδιάστηκε για να γίνει μια σιδηροδρομική γέφυρα. Η γέφυρα όμως ποτέ δεν εγκαινιάστηκε και οι κάτοικοι του χωριού Kuanda, ένα κοντινό χωριό περίπου 1.500 κατοίκων, άρχισαν να τη χρησιμοποιούν για να διασχίζουν τον ποταμό Vitim.


Επειδή δεν είναι επίσημα μια λειτουργική γέφυρα για οχήματα, δεν έχει γίνει ποτέ καμιά επισκευή από τότε που κατασκευάστηκε.

Ο χρόνος και οι βάναυσες καιρικές συνθήκες έχουν αφήσει τα σημάδια τους στις ξύλινες τραβέρσες που συχνά σπάζουν κάτω από το βάρος των μεγάλων αυτοκινήτων, αφήνοντας τρύπες που οι ίδιοι οι οδηγοί πρέπει να κατέβουν από το αυτοκίνητο και να τις καλύψουν με σανίδες για να περάσουν.

Το να διασχίσεις τη γέφυρα Kuandinsky την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι μια μεγάλη πρόκληση. Αλλά να την διασχίσεις το χειμώνα, ειδικά αν το όχημα σου είναι φορτηγό είναι πραγματικά τρομακτικό.

Το μειωμένο πλάτος, η έλλειψη κιγκλιδωμάτων, η ολισθηρή ξύλινη επιφάνεια και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σχεδόν πάντα, επιβεβαιώνουν αυτούς που θεωρούν τη γέφυρα Kuandinky τη πιο τρομακτική γέφυρα στον κόσμο!






Δείτε τη γέφυρα από ψηλά το βίντεο που ακολουθεί:





Πηγή: www.dinfo.gr

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας