Belle Amie: Σε αυτό το παραμυθένιο μαγαζί θα φας το πιο ωραίο κριθαρώτο κακκαβιάς του Πειραιά - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Belle Amie: Σε αυτό το παραμυθένιο μαγαζί θα φας το πιο ωραίο κριθαρώτο κακκαβιάς του Πειραιά



Ενα μαγαζί που σε ξεκουράζει σαν μια φίλη σου. Ενας χώρος που μοιάζει βγαλμένος από παραμύθι. Στο Πασαλιμάνι χτυπά η καρδιά του «Βelle amie» (που θα πει «ωραία φίλη»).

Στο πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά, ένας χώρος υψηλής αισθητικής με την υπογραφή δύο ταλαντούχων αρχιτεκτόνων, του Αλεξ Πετράκη (στο γενικό στήσιμο και τη διακόσμηση) και της Βίβιαν Δημητρακοπούλου (στα εικαστικά στοιχεία), έρχεται να βάλει τη δική του σφραγίδα στους χώρους αναψυχής του Πειραιά. Το Belle Amie – Τhe Essence Bar Restaurant μοιάζει με έναν καμβά που ένα χέρι έχει ζωγραφίσει με προσοχή στη λεπτομέρεια. Το διώροφο, ολόλευκο κτίριο έχει αέρα βερολινέζικου bar και προσφέρει στους επισκέπτες του την αίσθηση ότι έχουν κάνει μια απόδραση από την Αθήνα και έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Το Belle Amie είναι ένας χώρος, σαν σταυροδρόμι του χθες και του σήμερα.






Χειροποίητα χαλιά, αντίκες που έχουν διαλεχθεί με νοσταλγία για το παρελθόν, πολυέλαιοι, μαύρες μαρμάρινες κολώνες, πορτραίτα ανθρώπων που υπηρέτησαν τις τέχνες μέσα σε επιβλητικές κορνίζες πάνω σε βαθυπράσινους τοίχους, χρυσά κρόσσια συνθέτουν το σκηνικό χαλάρωσης. Οι γεύσεις που προσφέρει μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

Αυθεντικές γεύσεις και αρώματα, με την υπογραφή του βετεράνου chef Χρήστου Τζιέρα ο οποίος έχει επιμεληθεί τις γαστρονομικές προτάσεις του μαγαζιού (Στο ανανεωμένο menu του Belle Amie απολαμβάνεις πλούσιες δροσερές σαλάτες, θαλασσινά σε μοναδικούς συνδυασμούς όπως χταπόδι με πόρτο και μαύρη φάβα, μαριναρισμένο γαύρο με ταραμοσαλάτα και αυγοτάραχο, κριθαρώτο κακκαβιάς με πεσκανδρίτσα, κεφτέδες μπακαλιάρου με κόλιανδρο, μαύρο ριζότο με μελάνι σουπιάς και παλαιωμένη γραβιέρα). Στο μαγαζί θα ακούσεις τα τραγούδια που αγάπησες, αυτά που σε κάνουν νοσταλγικά να ταξιδεύεις στο παρελθόν, εκεί που όλα ήταν πιο απλά και αυθεντικά.

Γιατί αυτός ο χώρος, αυτό θέλει να εκφράσει: την ομορφιά που βρίσκεται σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, στο φυσικό τοπίο, στο φως και τα χρώματα της φύσης. Το καλοκαίρι στο Belle Amie θα βρεις σε μια ανθισμένη αυλή μια «φίλη» να σε περιμένει για να σε χαλαρώσει και να σε καλοδεχτεί στο σπίτι της. Γιατί η ατμόσφαιρα εκεί αποπνέει οικειότητα, σαν αυτή που σου βγάζει μια φίλη από τα παλιά.




















Αγγέλου Μεταξά 11, Πειραιάς


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας