Φτιάξε Σοκολατόπιτα με καρύδια χωρίς αλεύρι - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Φτιάξε Σοκολατόπιτα με καρύδια χωρίς αλεύρι










Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη σοκολατόπιτα με καρύδια,χωρίς αλεύρι, με λάδι καρύδας, για μια ιδιαίτερη, υπέροχη πλούσια γεύση, γαρνιρισμένη με γλάσο σοκολάτας. Απολαύστε τη όλη η οικογένεια σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
1 κ.γ. σκόνη κακάο κοσκινισμένη στη βάση του ταψιού
Για το κέϊκ σοκολάτας:
2/3 φλ. καρύδια
1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
22ο γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
4 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
Για το γλάσο σοκολάτας: [*]
1 1/2 κ.γ. λάδι καρύδας
90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια


Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις ή στους 170C στον αέρα. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. βάθους 6 εκ. Στρώνετε τη βάση του ταψιού με χαρτί ψησίματος, το λαδώνετε και το πασπαλίζετε κοσκινίζοντας πάνω στη βάση το κακάο.
Για το κέϊκ: Θρυμματίζετε τα καρύδια στο μούλτι, σε σκόνη [θα πρέπει να έχετε 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη καρύδια]. Λιώνετε σε μπεν μαρί, σε μεγάλο μπολ, το λάδι καρύδας με τα κομματάκια κουβερτούρας ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί και προσθέτετε στο σοκολατένιο μείγμα πρώτα τη ζάχαρη σταδιακά ανακατεύοντας ζωηρά με αυγογδάρη ή χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μετά τα αυγά σταδιακά, 1 τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Τέλος προσθέτετε το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάτε για 1/2 λ. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα καρύδια και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήστε το για 15 λ να μισοκρυώσει μέσα στο ταψί. Μετά με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε γύρω γύρω το κέϊκ από τα τοιχώματα του ταψιού και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.
Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί το λάδι καρύδας, τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 15 λ να κρυώνει. Μόλις κρυώσει την απλώνετε πάνω από τη σοκολατόπιτα γαρίνετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρετε.




Πηγή: www.neolaia.gr


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας