Από το 1932, Κανείς δεν έχει μπει σε αυτό το Κάστρο. Μόλις δείτε ΠΩΣ είναι από μέσα; Θα σας Πέσει το Σαγόνι! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Από το 1932, Κανείς δεν έχει μπει σε αυτό το Κάστρο. Μόλις δείτε ΠΩΣ είναι από μέσα; Θα σας Πέσει το Σαγόνι!

Έχετε ονειρευτεί ποτέ να ζείτε σε ένα κάστρο;




Ίσως όταν ήσασταν παιδί, παρασυρόμενοι από τη φαντασία των ταινιών της Disney, φανταστήκατε τον εαυτό σας στο δικό σας κάστρο.

Τώρα που μεγαλώσατε θα χαρείτε να ακούσετε ότι υπάρχει ένα πραγματικό κάστρο στην πόλη Les Trois-Moutiers της Γαλλίας.


Ετοιμαστείτε να ζήσετε το όνειρό σας σε αυτό το καταπληκτικό κάστρο που εγκαταλείφθηκε.


Σε απόσταση αναπνοής από το Παρίσι, στην πόλη Les Trois-Moutiers, βρίσκεται το Chateau de la Mothe-Chandeniers. Το κάστρο χτίστηκε γύρω στο 1400 ως ακρόπολη της οικογένειας Baucay και από τότε είχε αρκετούς ιδιοκτήτες. Το Chateau καταλήφθηκε δύο φορές από τους Βρετανούς προς το τέλος του Μεσαίωνα και χρησιμοποιήθηκε για τα εξωφρενικά τους πάρτυ.




Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης το κάστρο καταστράφηκε. Ωστόσο, το 1809, ένας πλούσιος Γάλλος επιχειρηματίας, ο Francois Hennecart, το αγόρασε και άρχισε να το αποκαθιστά. Δυστυχώς, το 1932, ο ιδιοκτήτης του προσπαθούσε να εγκαταστήσει κεντρική θέρμανση και ξεκίνησε αθέλητα πυρκαγιά. Τα σπάνια βιβλία, τα έπιπλα και τα έργα ζωγραφικής που γέμιζαν το κάστρο καταστράφηκαν.



Ενώ υπήρξαν προσπάθειες για την αποκατάστασή του, κανένας δεν έχει υπομείνει. Σήμερα παραμένει εξαιρετικά όμορφο αν και τα δέντρα και η βλάστηση έχουν καταλάβει τις εγκαταστάσεις. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια ένωση για να διατηρήσει το κάστρο και να αρχίσει τελικά την αποκατάσταση. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά οι προσπάθειες να είναι επιτυχείς.




Όσο όμορφο και είναι αυτό το κάστρο, δεν φτάνει με τίποτα το κάστρο Oheka, το οποίο μπορεί να γνωρίζετε ως το σπίτι των αδελφών Lawson στους «Βασιλικούς Πόνους» των ΗΠΑ.




Το κάστρο Oheka, επίσης γνωστό και ως Estate Otto Kahn, βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Long Island, στο Huntington της Νέας Υόρκης. Ήταν η χώρα καταγωγής του χρηματοδότη επενδύσεων και φιλανθρωπίας Otto Hermann Kahn και της οικογένειάς του. Το αρχοντικό χτίστηκε από τον Kahn μεταξύ 1914 και 1919 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ιδιωτικό σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο αποτελείται από 127 δωμάτια και πάνω από 109.000 τετραγωνικά μέτρα.



Το κάστρο είναι σήμερα ένα ιστορικό ξενοδοχείο με 32 δωμάτια και σουίτες στους επάνω ορόφους, ένας χώρος για γάμους και κοινωνικούς χώρους για προσωπικότητες και αξιωματούχους. Είναι επίσης το σκηνικό σε πολλές φωτογραφίες και ταινίες του Χόλιγουντ.




loading...Εάν το κάστρο Oheka είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κάστρο στην Αμερική, ποιο είναι το πρώτο;




Αυτό είναι το Biltmore House, το κύριο σπίτι στο Biltmore Estate, ιδιόκτητο κτήμα 8.000 στρεμμάτων και τουριστικό αξιοθέατο στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας. Το σπίτι είναι ένα αρχοντικό τύπου Chateauesque που χτίστηκε από τον George Washington Vanderbilt II μεταξύ 1889 και 1895 και είναι το μεγαλύτερο ιδιόκτητο σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα 178.926 τετραγωνικά μέτρα.




Ανήκει σε έναν από τους απογόνους του Vanderbilt, σήμερα είναι ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα της Χρυσή Εποχής. Το 2007, κατέλαβε την όγδοη θέση στην καλύτερη αρχιτεκτονική της Αμερικής από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων. Έχει εμφανιστεί σε δημοφιλείς ταινίες όπως The Last of the Mohicans, Forrest Gump, Hannibal και πολλά άλλα.


Credit: Awm



Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας