Ελαφονήσι: η ροζ παραλία των πειρατών. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ελαφονήσι: η ροζ παραλία των πειρατών.

Στο βραβευμένο εξωτικό μέρος της Κρήτης επιβάλλεται να κάνεις στάση για πολλές βουτιές και όχι μόνο.




Μπορεί όλος ο κόσμος να μιλάει για τη διάκριση του από το TripAdvisor, όμως ο παράδεισος της Κρήτης είναι καιρό εδώ και μαγνητίζει όλα τα βλέμματα.






Ο λόγος για το Ελαφονήσι, το νησάκι με τη ροζ αμμουδιά, που σε ταξιδεύει πέρα από την Ελλάδα και την πραγματικότητα.


Το ροζ όνειρο της Κρήτης βρίσκεται 76χλμ νοτιοδυτικά των Χανίων, στο νοτιότερο άκρο της Κρήτης και αποτελεί κορυφαία στάση κατά τη διαμονή σου στην Κρήτη, χειμώνα – καλοκαίρι.





Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το Ελαφονήσι:






Ροζ όνειρο σε τιρκουάζ νερά


Στην ουσία, το Ελαφονήσι είναι μια στενόμακρη χερσόνησος, που όμως λόγω της στάθμης της θάλασσας, θυμίζει ξεχωριστό νησί. Ο ροζ παράδεισος της Κρήτης έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές «Natura», καθώς είναι γεμάτο αμμοθίνες με κρινάκια της άμμου και κέδρους. Στο σημείο αυτό μάλιστα φωλιάζουν οι χελώνες careta careta, ενώ με μια σύντομη βόλτα στην αμμουδιά αλλά και με μια κατάδυση θα βρείτε πολλά σπάνια είδη ζώων. Απαγορεύεται όμως να κόψετε φυτά ή ακόμα και να πάρετε λίγη από τη ροζ άμμο της παραλίας.





Τριγύρω από το «νησάκι» υπάρχουν εντυπωσιακές παραλίες με λευκή και ροζ άμμο, ενώ τα τιρκουάζ νερά κερδίζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Με μια πρώτη ματιά, το Ελαφονήσι θυμίζει Καραϊβική, ένας κρυμμένος παράδεισος στην Κρήτη. Η διάσημη ροζ άμμος του προέρχεται από σπασμένα κοράλλια και κοχύλια, ενώ η λιμνοθάλασσα με βάθος ενός μέτρου, που διαθέτει είναι γεμάτη με σπάνιες πέτρες και κοχύλια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα.











Χαλάρωση και ιστορία


Εάν δεν αρκείσαι μόνο στο απέραντο γαλάζιο και τη ροζ αμμουδιά, το Ελαφονήσι σου προσφέρει γνώση και θέαμα. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας, μπροστά από τη λιμνοθάλασσα υπάρχει μια οργανωμένη παραλία, για εσένα που βαριέσαι τις περιηγήσεις ή έχεις μαζί σου τους μικρούς σου φίλους. Για τους πιο δραστήριους, υπάρχουν πολλές κρυμμένες παραλίες, που μπορείτε να εξερευνήσετε τριγύρω, ενώ σε κάποιες επιτρέπεται και ο γυμνισμός.





Το Ελαφονήσι υπήρξε παλαιότερα ορμητήριο των πειρατών και αυτό φαίνεται σε κάθε του γωνία. Το όνομα του (Λαφονήσι) το πήρε από τα λάφυρα, που έκρυβαν οι πειρατές στο σημείο αυτό. Για περισσότερες περιηγήσεις, δοκιμάστε να επισκεφτείτε τη Μονή της Χρυσοσκαλίτισσας, που θα τη βρείτε 5 χλμ βόρεια της παραλίας. Η μονή είναι σκαρφαλωμένη σε ένα βράχο, με την παράδοση να λέει πως το τελευταίο σκαλοπάτι, που ανεβάζει στη Μονή, είναι χρυσό, αλλά μπορούν να το δουν μόνο όσοι πιστεύουν πραγματικά!





Όπως και να έχει, με διακρίσεις ή όχι, το Ελαφονήσι αποτελεί κορυφαία στάση στην Κρήτη. Δεν πρέπει να μη δεις από κοντά αυτό τον παράδεισο. Η βουτιά και οι φωτογραφίες είναι επιβεβλημένες!


Από την Αργυρώ Ντόκα


Πηγή

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας