Η Καραϊβική τελικά δεν είναι και τόσο μακριά.. Γνωρίστε το ελληνικό νησάκι, μόλις 19 τ. χλμ, με τις ωραιότερες παραλίες στον κόσμο! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η Καραϊβική τελικά δεν είναι και τόσο μακριά.. Γνωρίστε το ελληνικό νησάκι, μόλις 19 τ. χλμ, με τις ωραιότερες παραλίες στον κόσμο!







Καλωσορίσατε σε ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά! Νότια της Πελοποννήσου, ένας τόπος βγαλμένος από όνειρο: Η Ελαφόνησος, ένα εξωτικό νησί μόλις 19 τ. χλμ. με ομορφιά πέρα από κάθε φήμη.



Εκεί όπου σταματάει η λογική του ωραίου, αρχίζει η Ελαφόνησος. Εκεί όπου νομίζεις πως τα έχεις δει όλα, βρίσκεται μπροστά στη διπλή παραλία του Σίμου… Ο παράδεισος βρίσκεται στη Λακωνία.



Από την Πούντα ακόμα όταν βρίσκεσαι και περιμένεις να πάρεις το μικρό φέρι που θα σε περάσει στο νησάκι, το τοπίο σε προϊδεάζει ότι πρόκειται να ζήσεις κάτι μαγικό.



Το σημερινό της όνομα η Ελαφόνησος το αντλεί από το πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα και πιο συγκεκριμένα λόγο της ύπαρξης πλήθους ελαφιών κόκκινου χρώματος.



Η άποψη αυτή ενισχύεται σημαντικά παρατηρώντας το άγαλμα της Θεάς Άρτεμης στο μουσείο του Λούβρου (προερχόμενο από την Λακωνία) όπου κρατά στο ένα χέρι τα βέλη της και στο άλλο ένα μικρόσωμο τέτοιο ελάφι.



Κατά την αρχαιότητα η σημερινή Ελαφόνησος δεν αποτελούσε νησί αλλά την χερσόνησο «ΟΝΟΥ ΓΝΑΘΟΣ» σύμφωνα με τον Παυσανία, ο οποίος στην περιήγησή του περιγράφει την πόλη στην ποντισμένη σήμερα περιοχή της νησίδας Παυλοπέτρι όπου διακρίνονται ακόμη και τώρα χαλάσματα σπιτιών και καρόδρομοι όπως και στον Καλόγερα, στη νησίδα Κασέλα αλλά και αλλού.



Το νησί διαθέτει μαγευτικές αμμουδερές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Ανάμεσά τους οι παραλίες Kοντογώνι, Παναγία (Kάτω Nησί) και Λεύκη.



Πιο γνωστή βέβαια είναι η παραλία του Σίμου στα νότια του νησιού που χαρακτηρίζεται σαν μια από τις ομορφότερες της Ευρώπης και μοιάζει να ανήκει σε κάποιο τροπικό νησί.



Την παραλία χωρίζει το Σαρακήνικο δημιουργώντας δύο όρμους, τον όρμο του Σαρακήνικου (μεγάλη παραλία) και τον όρμο του Φράγκου (μικρή παραλία).



Η ατέλειωτη παραλία του Σίμου διαθέτει αμμουδιά με ψιλή χρυσή άμμο και αμμόλοφους στο εσωτερικό της που φτάνουν σχεδόν τα 10 μ. ύψος. Το δάσος με τα θαλασσόκεδρα απλώνεται σε μεγάλη έκταση και ενώνει τις δύο παραλίες.



Ξεχωριστής ομορφιάς είναι και η περιοχή της Πούντας, με κέδρους και αμμουδερές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, στην απέναντι λακωνική ακτή.



Για να φτάσετε στην Ελαφόνησο θα χρειαστείτε περίπου 4.30 ώρες από την Αθήνα μέχρι την Πούντα, την απέναντι ακτή, και στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε με το φέρι, στο νησί.



Εκεί, πάνω στην ολόλευκη άμμο της Ελαφονήσου, μέσα στα πράσινα και τιρκουάζ νερά της, κάτω από τη σκιά των κέδρων της, θα ευχηθείτε να μείνετε για πάντα… ναυαγός στην Ελαφόνησο.



Απολαύστε ομορφιά..



















Πηγή

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας