7 κόλπα για να αφαιρέσετε του λεκέδες αποσμητικών στα μπλουζάκια σας - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

7 κόλπα για να αφαιρέσετε του λεκέδες αποσμητικών στα μπλουζάκια σας



Τα αποσμητικά είναι σημαντική βοήθεια ενάντια στον ιδρώτα. Παρόλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν λεκέδες πάνω στα ρούχα. . Μην βιαστείτε όμως να πετάξετε τα ρούχα σας , ούτε να τα πάτε στο καθαριστήριο.

Εμείς σας βρήκαμε 7 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τους λεκέδες αποσμητικών από τα ρούχα σας. Σας έχουμε και ένα επιπλέον κόλπο bonus στο τέλος.

Προσοχή : Πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε απο αυτές τις μεθόδους στα ρούχα σας , δοκιμάστε πρώτα σε ένα μικρό κομμάτι του συγκεκριμένου υφάσματος.
7. Αλάτι



Loading...

Αυτή η μέθοδος βοηθάει να βγουν παλιοί λεκέδες που έχουν μείνει στο ύφασμα.Είναι ασφαλής για τα λευκά και τα χρωματιστά.

Πάρτε λίγο αλάτι , βρέξτε το λεκιασμένο σημείο και ρίξτε το το αλάτι πάνω. Αφήστε το για 8-12 ώρες ή όλη τη νύχτα. Βρέξτε το πάλι και προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι. Τρίψτε ελαφρά το ύφασμα. Μετά βάλτε το στο πλυντήριο και κάντε κανονικά την πλύση .
6. Ξύδι



© bitzngiggles

Βρέξτε το λεκέ με ξύδι και αφήστε το όλη τη νύχτα. Το πρωί πλύνετε το όπως συνήθως. Η μέθοδος αυτή μπορεί να σώσει χρωματιστά ρούχα , μάλλινα αλλά και άλλα φυσικά υφάσματα,

Παρόλα αυτά ,είναι προτιμότερο να αποφεύγετε το ξύδι στα λευκά ρούχα γιατί μπορεί να κιτρινίσει.
5. Χυμός λεμόνι



Με τη βοήθεια του χυμού λεμονιού , μπορείτε να αφαιρέσετε του φρέσκους λεκέδες αποσμητικού.

Στύψτε λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού πάνω στον λεκέ . Αφήστε το για 5-10 λεπτά και πλύνετε το στο χέρι με ελαφρώς ζεστό νερό.
4. Απορρυπαντικό πιάτων



Το υγρό πιάτων μπορεί να αφαιρέσει τους επίμονους λεκέδες , μαζί και τους λεκέδες από αποσμητικά.

Βάλετε λίγο υγρό πάνω στο λεκέ , τρίψετε ελαφρά και αφήστε το για 30 λεπτά. Μετά πλύνετε τα ρούχα.
3. Βότκα



Η βότκα είναι πολύ καλή στο να αφαιρεί λεκέδες που ασπρίζουν σε σκουρόχρωμα ρούχα.

Για να αφαιρέσετε το λεκέ, βάλτε λίγη βότκα και περιμένετε λίγα λεπτά. Η επίδραση θα γίνει ορατή σχεδόν άμεσα. Μερικές φορές χρειάζεται να αφήσετε τη βότκα λίγο παραπάνω , αλλά όχι παραπάνω από μια ώρα. Μετά πλύνετε το ρούχο.
2. Υγρή αμμωνία



© whatsupfagans

Η υγρή αμμωνία είναι ιδανική για να πλύνετε ρούχα πολύ λερωμένα. Για να αφαιρέσετε τους άσπρους λεκέδες από αποσμητικό , αναμίξετε υγρή αμμωνία και νερό σε αναλογία 50/50. Βρέξτε το λεκέ με το μείγμα και πλύνετε όλο το ρούχο μετά από λίγα λεπτά.

Η υγρή αμμωνία επίσης καταπολεμά τις άσχημες μυρωδιές.
1. Μείγμα υπεροξείδιο του υδρογόνου(οξυζενέ) , μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων

© mylifeinpink-kim

Για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες και άσχημες μυρωδιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω διάλυμα: 4 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου, 1 κουταλιά του γλυκού υγρό πιάτων και 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Βάλτε το μείγμα πάνω στο λεκέ και αφήστε το για 2 ώρες περίπου. Μετά πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.
Bonus: Παλιές κάλτσες



Σας έχει τύχει να φορέσετε ένα ολοκαίνουριο ρούχο και να το χαλάσετε με λευκά σημάδια ;Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες αποσμητικού αμέσως. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια συνθετική κάλτσα ή καλσόν. Κάντε το μια μικρή μπάλα και τρίψτε το λεκέ με αυτό. Θα γίνει το θαύμα . Ο λεκές θα εξαφανιστεί , σαν να μην υπήρχε ποτέ.

Fumara.gr

το διαβάσαμε : brightside.me

loading... Πηγή

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας