Ο υψηλότερος (με διαφορά) ουρανοξύστης του κόσμου θα κρέμεται στον αέρα από έναν αστεροειδή! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ο υψηλότερος (με διαφορά) ουρανοξύστης του κόσμου θα κρέμεται στον αέρα από έναν αστεροειδή!



Μέχρι τώρα, είχαμε ιπτάμενους κήπους στην Κίνα και πλωτές πόλεις στον Ειρηνικό, αλλά ο πειραματικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει μόλις πάει ένα βήμα παραπέρα στο μέλλον

Αρχιτέκτονες με έδρα τη Νέα Υόρκη αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για ένα ουρανοξύστη που θα κρέμεται δεμένος από έναν αστεροειδή 50.000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Το Clouds Architecture Office, οι αρχιτέκτονες που σχεδίασαν τα σπίτια από πάγο στον Άρη, έδωσαν στη δημοσιότητα τα σχέδια τους και μερικές εικόνες για τον Πύργο Analemma, ένα ουρανοξύστη που όχι μόνο θα είναι ο «ψηλότερος» στον κόσμο, αλλά και θα κρέμεται από έναν αστεροειδή που θα έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.







Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, ο πύργος θα χρησιμοποιήσει αυτό που αποκαλούν Παγκόσμιο Τροχιακό Σύστημα Υποστήριξης (UOSS) που θα κρατάει κρεμασμένο το κτίριο μέσω καλωδίων βαρέως τύπου, από έναν αστεροειδή που θα βρίσκεται σε τροχιά.

Αναφέρουν ότι στο μέλλον η αξιοποίηση και ο χειρισμός αστεροειδών δεν θα είναι τόσο ασυνήθιστος, επικαλούμενοι την αποστολή της NASA που έχει σχεδιαστεί για το 2021 και θα έχει στόχο να αποκτήσει τον έλεγχο και να ανακατευθύνει έναν αστεροειδή. Ωστόσο αυτή η αποστολή δεν περιλαμβάνεται στον επόμενο προϋπολογισμό της NASA έτσι ώστε να έχει ένα σίγουρο μέλλον.

Η τροχιακή διαδρομή θα ακολουθεί ένα 24ωρο σχήμα που θα καλύπτει το βόρειο και το νότιο ημισφαίριο, ταξιδεύοντας πάνω από μεγάλες πόλεις όπως η Αβάνα, η Πόλη του Παναμά, και φυσικά η Νέα Υόρκη, επιστρέφοντας τον ουρανοξύστη στην ίδια θέση στον ουρανό στο τέλος της κάθε ημέρας.








Σύμφωνα με τα σχέδια, ο πύργος θα είναι κάτι περισσότερο από ένα τεράστιο ουρανοξύστη, καθώς στην πραγματικότητα θα μοιάζει περισσότερο με μια πλωτή πόλη, χωρισμένος σε τομείς, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος εστιατορίων, καταστημάτων και διασκέδασης στο κάτω μέρος, εμπορικών γραφείων, ενός τομέα καλλιέργειας, ενός τομέα κατοικιών ακόμη και ενός ειδικού χώρου θρησκευτικής λατρείας.

Θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη μοναδική θέση του με τη χρήση ηλιακών συλλεκτών για την ενέργεια και ένα σύστημα φίλτρων για την υγροποίηση στα σύννεφα και για το νερό της βροχής για την παροχή του γλυκού νερού.







Τώρα το εάν αυτό το φιλόδοξο σχέδιο θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει είναι ένα μεγάλο θέμα. Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που είναι προς το παρόν αναπάντητες όπως το πώς οι άνθρωποι θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν από το κτίριο, το πώς θα αντιμετωπίζει τις ακραίες καιρικές συνθήκες και φυσικά το πώς θα μπορέσει να κρατήσει ένα αστεροειδή σε τροχιά κοντά στη Γη.







Ίσως είναι απλά ένα άπιαστο όνειρο, ίσως είναι μια γνήσια φουτουριστική σκέψη ή ίσως είναι απλά πρωτοποριακές δημόσιες σχέσεις.

«Ο Πύργος Analemma είναι μια πρόταση για το ψηλότερο κτήριο του κόσμου» γράφει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της. «Η εκμετάλλευση της δύναμης του πλανητικού σχεδιασμού συνδυάζεται με την επιθυμία για ακραίο ύψος, απομόνωση, και διαρκή κινητικότητα.

Εάν η έκρηξη των τιμών στους πύργους κατοικιών αποδεικνύει ότι η τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο αυξάνεται με την αύξηση των ορόφων, τότε ο Πύργος Analemma θα ανεβάσει τις τιμές στα ύψη, δικαιολογώντας το υψηλό κόστος της κατασκευής».

klik.gr

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας