Ο μυθικός βράχος των Ινδιάνων! - Ομορφα Ταξιδια
Taxidia Zohs

Ο μυθικός βράχος των Ινδιάνων!Ένα γεωλογικός σχηματισμός που δημιουργήθηκε πριν από 30 εκατομμύρια χρόνια δεσπόζει στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Το Σίπροκ (Shiprock), όπως το λένε, είναι ένας οδοντωτός βράχος ύψους 450 μέτρων και ορατός από χιλιόμετρα μακριά.

Οι γεωλόγοι λένε ότι είναι ό,τι απέμεινε από ένα ηφαίστειο το οποίο εξαφανίστηκε με την πάροδο των χρόνων.

Ο τεράστιος βράχος θεωρείται ιερός για τον πολιτισμό των Ναβάχο. Τον λένε «Tsé Bit’a’i», που σημαίνει «ο βράχος με τα φτερά», και σύμφωνα με τον μύθο των Ινδιάνων, ήταν ένα κομμάτι γης που έγινε πτηνό, μεταφέροντας τους προγόνους τους στην πλάτη του.

Με τη δύση του ηλίου, το τεράστιο πλάσμα εγκαταστάθηκε στη σημερινή έρημο και μετατράπηκε σε πέτρα. Οι Ινδιάνοι που ήταν στην πλάτη του εγκαταστάθηκαν στην κορυφή του βράχου, τον οποίον άφηναν μόνο όταν πήγαιναν να βρουν τροφή και νερό.

Όμως, μια μέρα ο βράχος χτυπήθηκε από κεραυνούς, με αποτέλεσμα πολλά μέλη της φυλής να σκοτωθούν. Από τότε, ο βράχος έχει απαγορευτεί για τους ανθρώπους, καθώς οι επισκέπτες μπορεί να διαταράξουν τα πνεύματα των νεκρών τους.

Ωστόσο, το Shiprock έγινε αγαπημένος προορισμός για αναρριχητές, οι οποίοι όμως πρέπει να πειθαρχούν στους κανόνες και τα όρια που θέτουν οι Ναβάχο.Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας