Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητέςδιαπίστωσε ότι ο τουρισμός καρχαρία φέρνει σήμερα περίπου ΗΠΑ 314 εκατομμύρια δολάρια - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητέςδιαπίστωσε ότι ο τουρισμός καρχαρία φέρνει σήμερα περίπου ΗΠΑ 314 εκατομμύρια δολάρια


Sharks
Μια μελέτη UBC δείχνει τον καρχαρία ως τουρισμός που παράγει σήμερα πάνω από US $ 314M ετησίως και αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια (Φωτογραφία:. Shawn Heinrichs / University of British Columbia)


Η αξία των καρχαριών στον ωκεανό είναι πολύ υψηλότερη από την αξία τους στη βιομηχανία τροφίμων, μια νέα μελέτη έχει διαπιστώσει.
Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της British Columbia, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο τουρισμός καρχαρία φέρνει σήμερα περίπου ΗΠΑ 314 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ $ 630 εκατομμύρια από τη βιομηχανία τροφίμων. Ωστόσο,ο καρχαρίας ως τουρισμός αναμένεται να κάνει πάνω από US $ 780 εκατ. στις επόμενες δύο δεκαετίες.
Δεν υπάρχουν πολλοί καρχαρίες  και η αλιεία καρχαριών έχει μειωθεί από την τελευταία δεκαετία. Περίπου 30 εκατομμύρια καρχαρίες σκοτώθηκαν το 2009 για τα πτερύγιά τους, που πηγαίνουν σε μια ασιατική σούπα. Τα πτερύγια καρχαρία εχουν κοπεί και το υπόλοιπο των ψαριών ρίχνονται ξανά στον ωκεανό.
Όπως  δείχνει η μελετη «Οι καρχαρίες είναι αργά για να ωριμάσουν και να παράγουν απογόνους. Η προστασία των ζωντανών καρχαριών, ιδίως μέσω ειδικών προστατευόμενων περιοχών, μπορεί να ωφελήσει  πολύ ευρύτερο το οικονομικό φάσμα, βοηθώντας ταυτόχρονα τα είδη που εχουν ανακάμψει", δήλωσε ο Ρασίντ Sumaila, διευθυντής της Αλιείας UBC κέντρο και κύριος συγγραφέας της  μελέτης.
Περίπου 180 είδη καρχαριών είναι τώρα και αναφέρονται ως απειλούμενα είδη, σε σύγκριση με μόλις 15 είδη καρχαριών που ήταν στη λίστα το 1996. Περίπου 73 εκατομμύρια καρχαρίες σκοτώνονται κάθε χρόνο για τα πτερύγιά τους.
Η τουριστική βιομηχανία της Μοζαμβίκης , όπου οι άνθρωποι κανουν κατάδυση με καρχαρίες και σαλάχια, είναι τώρα σε κίνδυνο λόγω της αύξησης της αλιείας καρχαριών.
  Η σούπα από πτερύγια καρχαρία ειναι μια δημοφιλής κουζίνα στο χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, η ζήτηση του  σιγά-σιγά μειώνεται , χάρη στην αντι-αφαίρεσης πτερυγίων εκστρατεία.
Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Oryx - The International Journal of Conservation .

ΠΗΓΗ 
 

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας