Το αγαπημένο ελληνικό βότανο που ρίχνει την πίεση! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το αγαπημένο ελληνικό βότανο που ρίχνει την πίεση!







Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που συνδέεται με επικίνδυνες καταστάσεις όπως η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι ειδικοί προειδοποιούν συχνά για τα αρνητικές επιπτώσεις που φέρνει η αύξηση της πίεσης και συνιστούν απώλεια βάρους, καλή διατροφή και άσκηση ενώ, όπου κρίνεται απαραίτητο, χορηγείται και φαρμακευτική αγωγή.


Γενικά οι γιατροί συστήνουν διατροφή βασισμένη σε κατανάλωση πολλών φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως καθώς και την κατανάλωση γαλακτοκομικών με λίγα λιπαρά, ψαριών και άπαχων πουλερικών. Εκτός από τις διατροφικές αλλαγές που σχεδόν όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει και ένας ακόμα διατροφικός σύμμαχος που είναι πολύ δημοφιλής στην ελληνική μαγειρική.

Πρόκειται για τη ρίγανη, η οποία περιέχει τη χημική ένωση καρβακρόλη, που συμβάλλει αποδεδειγμένα στην αντιμετώπιση της υπέρτασης. Έχει αποδειχτεί μέσω πειραμάτων πως η καρβακρόλη μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση στις αρτηρίες αρουραίων και βοηθά στη μείωση τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ακόμα το θετικό γεγονός της απουσίας του νατρίου στη ρίγανη, παράγοντας που χαρακτηρίζεται θετικός στη μη αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Το αλάτι σε υπερβολική ποσότητα είναι από τους πιο επιβλαβείς παράγοντες για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Ακόμα και να προσέχουμε τις ποσότητες στην μαγειρική, υπολογίζεται πως το 75% του αλατιού το παίρνουμε από τροφές όπως το ψωμί, τα αρτοποιήματα, τα έτοιμα γεύματα κ.α. Οι ειδικοί συστήνουν να δίνουμε γεύση και άρωμα στο φαγητό μας με τη ρίγανη και να ξεχνάμε το αλάτι-με αυτή την απλή αλλαγή υποστηρίζουν πως θα δούμε μεγάλο όφελος στην υγεία μας.

Εξίσου σημαντικό ρόλο στα προληπτικά μέτρα για τις επιπτώσεις της υπέρτασης παίζει και η συχνή άσκηση, η ρύθμιση του σωματικού βάρους και ο επαρκής ύπνος. Τέλος επειδή πολλές φορές η υπέρταση δρα ύπουλα και αθόρυβα, οι γιατροί συστήνουν τακτικό έλεγχο των τιμών της.
πηγή

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας