Γαιδουράγκαθο: Αυτό το Φυτό μπορεί να Σώσει το Συκώτι σας και τη Ζωή σας! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Γαιδουράγκαθο: Αυτό το Φυτό μπορεί να Σώσει το Συκώτι σας και τη Ζωή σας!










Γνωρίζατε ότι το γαιδουράγκαθο είναι μοναδικό στην ικανότητά του να προστατεύει το συκώτι και δεν έχει ισοδύναμο στη φαρμακευτική βιομηχανία; Οι ευεργετικές ιδιότητες του γαιδουράγκαθου δεν έχουν αμφισβητηθεί ποτέ, ακόμη και από την σύγχρονη ιατρική κοινότητα.

Το γαϊδουράγκαθο, βρίσκεται παντού στον κόσμο. Αγαπάει όμως ιδιαίτερα τα μεσογειακά εύκρατα κλίματα και το συναντάμε σε μορφή θάμνου. Οι βοτανολόγοι από την αρχή της ιστορίας τους, το χρησιμοποιούσαν ως βότανο για τα προβλήματα του ήπατος. Οι ερευνητές που ακολούθησαν, βλέποντας την συμπεριφορά του συγκεκριμένου βοτάνου στον οργανισμό, αποφάσισαν να το ερευνήσουν πιο διεξοδικά γιατί αναζητούσαν το ιδανικό σκεύασμα για το συκώτι.
Γαιδουράγκαθο: Οφέλη για το Συκώτι

Σύμφωνα με μελέτες, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα του ήπατος, αποκλείοντας την είσοδο των επιβλαβών τοξινών, και αφαιρώντας αυτές οι τοξίνες από τα κύτταρα του ήπατος. Ως αντιοξειδωτικό, το γαϊδουράγκαθο βοηθά στη διατήρηση της υγείας και της ενέργειας, προστατεύοντας τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.

Το δραστικό συστατικό, ή ένωση του ήπατο-προστατευτική ουσία του γαϊδουράγκαθου είναι γνωστή ως σιλυμαρίνη. Αυτή η ουσία, η οποία στην πραγματικότητα αποτελείται από μια ομάδα ενώσεων, που αποτελείται από τις ουσίες σιλιβινίνη, τη σιλιδιανίνη και τη σιλικριστίνη. Το τρίπτυχο αυτών των ουσιών βοηθά στην επιδιόρθωση των κυττάρων του ήπατος, που έχουν υποστεί βλάβες από το αλκοόλ και άλλες τοξικές ουσίες, διεγείροντας την πρωτεϊνική σύνθεση.

Μία μελέτη που έγινε σε εργαζόμενους που εκτίθονταν σε τοξικές χημικές ουσίες για 5-20 χρόνια έδειξε σημαντική βελτίωση στη συνολική λειτουργία του ήπατος όταν δίνεται ένα τυποποιημένο εκχύλισμα γαιδουράγκαθου (80% σιλυμαρίνη) για 30 ημέρες.

Μια συνολική αναθεώρηση από τον Οργανισμό ΗΠΑ για την Υγεία Έρευνας και Ποιότητας (AHRQ) των ΗΠΑ εντόπισε πρόσφατα 16 επιστημονικές μελέτες σχετικά με τη χρήση του γαϊδουράγκαθου για τη θεραπεία διαφόρων μορφών ηπατικής νόσου.


Το γαϊδουράγκαθο, επίσης, διορθώνει συκώτι μας από τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ, συνταγογραφούμενα φάρμακα, over-the-counter φάρμακα και άλλες τοξικές ουσίες.
Αντικαρκινικές ιδιότητες

Η σιλυμαρίνη μπορεί επίσης να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ διαπίστωσε ότι σταματά τα καρκινικά κύτταρα από τον πολλαπλασιασμό, επίσης συντομεύει τη διάρκεια ζωής τους και μειώνει την παροχή αίματος στους όγκους.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Κολοράντο ότι μπορεί και την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και τη φωτογήρανση.


Το Integrative Oncology Essentials σημειώνει ότι γαϊδουράγκαθο έχει δείξει αντικαρκινική δράση σε πολλούς τύπους καρκινικών κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω μορφών:
καρκίνος του προστάτη
καρκίνος των πνευμόνων
καρκίνος του ήπατος
καρκίνος του δέρματος
καρκίνος του μαστού
καρκίνος του τραχήλου & της μήτρας
καρκίνος των ωοθηκών
καρκίνος του παχέος εντέρου
πηγή

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας