Τα Μετέωρα από ψηλά! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τα Μετέωρα από ψηλά!

Μοναδικά πλάνα των ιστορικών μοναστηριών από Drone!
Ένα εξαιρετικό βίντεο δείχνει σε όλο το μεγαλείο της μαγεία των Μετεώρων με το εντυπωσιακό μοναστηριακό συγκρότημα τους, το οποίο δημιουργήθηκε πάνω στους κάθετους βράχους από ψαμμίτη, που φτάνουν τα 300 μέτρα από το έδαφος.
Τα μοναστήρια των Μετεώρων αποτελούν το δεύτερο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Σύμφωνα με μελέτες, οι βράχοι σχηματίσθηκαν περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια κατά την Παλαιογενή Περίοδο. Η αποσάθρωση, η διάβρωση και οι σεισμοί τους έδωσαν το σημερινό τους σχήμα.
Το όνομα Μετέωρα αποδίδεται στον κτήτορα της μονής Μεγάλου Μετεώρου, τον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, ο οποίος ονόμασε «Μετέωρο» τον Πλατύ Λίθο, στον οποίο ανέβηκε πρώτη φορά το 1344.
Το βίντεο τραβήχτηκε από το National Geographic και αποτελεί έναν ύμνο στην ομορφιά του μνημείου, αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.
Πηγή: National Geographic /  Επιμέλεια Snoopit24

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας