Στην πόλη Χαρμπίν, στην βόρειο-ανατολική Κίνα, άνοιξε το 29ο ετήσιο διεθνές φεστιβάλ πάγου και χιονιού. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Στην πόλη Χαρμπίν, στην βόρειο-ανατολική Κίνα, άνοιξε το 29ο ετήσιο διεθνές φεστιβάλ πάγου και χιονιού.

Η Χαρμπίν (Harbin) (Κινέζικα: 哈爾濱 / 哈尔滨, Πινγίν: Hā'ěrbīn) είναι πόλη στην βορειοδυτική Κίνα και πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλογκγιάγκ. Έχει 4 εκατομμύρια κατοικους και πάνω από 9 εκατομμύρια στην μητροπολιτική περιοχή. Ιδρύθηκε το 1898 από Ρώσους ως σταθμός ενός σημαντικού σιδηροδρομου και μέχρι σήμερα το εμπόριο της πόλης με την Ρωσία έχει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της.
Ο ποιητής και πεζογράφος Νίκος Καββαδίας (1910 - 1975) γεννήθηκε στο Νίκολσκι Ουσουρίσκι, μια επαρχιακή πόλη της περιοχής του Χαρμπίν.

Ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός Αγίας Σοφιας
Τη Θεία Λειτουργία την ημέρα μνήμης των 222 Κινέζων μαρτύρων υπέρ Χριστό μερτυρύσαντες το 1900, στις 24 Ιουνίου 2012, τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης της Παναγίας στο Χαρμπίν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Σημειωτέον, ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας επισκέφθηκε την Κίνα κατόπν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου και προσκλήσεως της Κρατικής Διεύθυνσης της ΛΔΚ για θέματα θρησκείας (ΚΔΘΘ).
Πρόκειται για την πρώτη αρχιερατική Θεία Λειτουργία της τελευταίας πενηνταετίας στον ως άνω Ναό. Από το θάνατο του Προϊσταμένου του Ναού ιερέα Γρηγορίου Τζου το 2001 αυτός ο ιστορικός Ρωσικός Ιερός Ναός λειτουργήθηκε μόνο μια φορά κατά το Πάσχα του 2010.
 
Το Χάρμπιν είναι μια από τις πηγές πάγος και χιόνι πολιτισμός στον κόσμο. Γεωγραφικά, βρίσκεται μέσα Βορειοανατολική Κίνα κάτω από την άμεση επιρροή του κρύου χειμώνας αέρας από Σιβηρία. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι 21,2 βαθμοί Κέλσιος, -16,8 βαθμοί Κελσίου το χειμώνα. Μπορεί να είναι τόσο κρύο όπως - 38,1 βαθμοί Κελσίου το χειμώνα. 

 Εργάτες φιλοτεχνούν έναν πύργο για το Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής από Χιόνι που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Χαρμπίν της Κίνας. Εφέτος η εκδήλωση φιλοξενεί το ύψους 35 μέτρων «Romantic Feelings», το οποίο ανακηρύχθηκε το υψηλότερο γλυπτό από χιόνι στον κόσμο


 Στην πόλη Χαρμπίν, στην βόρειο-ανατολική Κίνα, άνοιξε το 29ο ετήσιο διεθνές φεστιβάλ πάγου και χιονιού.

Η σύγχρονη πόλη του Χάρμπιν δημιουργήθηκε 1898 από ένα μικρό χωριό, με την έναρξη της κατασκευής Κινεζικός ανατολικός σιδηρόδρομος (KWZhD) κοντά Ρωσία, μια επέκταση του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου, ουσιαστικά η απόσταση σε Vladivostok και δημιουργία μιας σύνδεσης με την πόλη λιμένων Dairen (Dalnii) και το ρωσικό ναυτικό λιμένα αρθούρος βάσεων.
Μετά από Ρωσικά ήττα Ρuσσο-ιαπωνικά πόλεμος (1904-5), Η επιρροή της Ρωσίας μειώθηκε, και αρκετές χιλιάες υπήκοοι από 33 χώρες συμπεριλαμβανομένου Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, και Γαλλία κινημένος προς το Χάρμπιν. Δέκα έξι καθιερωμένα χώρες προξενεία και οργανωμένα αρκετά βιομηχανικά, εμπορικές και τραπεζικές επιχειρήσεις στο Χάρμπιν. Οι Κινέζοι καθιέρωσαν επίσης τις επιχειρήσεις τους στην παρασκευή, comestibles y la industria de textil. Το Χάρμπιν είχε καθιερώσει τη θέση του ως κέντρο βορειοανατολική Κίνα και ως διεθνή μητρόπολη.
Το Δεκέμβριο 1918, κατά τη διάρκεια Ρωσικός εμφύλιος πόλεμος, τα νικημένα ρωσικά Λευκές φρουρές και οι πρόσφυγες υποχώρησαν στην πόλη: έγινε έπειτα σημαντικό κέντρο Τα λευκά ρωσικά ιmigrιs. Η πόλη έγινε το μεγαλύτερο ρωσικό περίκλειστο έδαφος έξω από τη Ρωσία. Η εβραϊκή Κοινότητα διαμορφώθηκε από τους ρωσικούς Εβραίους και περιέλαβε μια ομάδα γερμανικών Εβραίων, ποιοι τρεπόμενη σε φυγή ναζιστικός-Γερμανία προς το τέλος των δεκαετιών του '30. Οι Ρώσοι καθιέρωσαν το ρωσικό σχολικό σύστημα και δημοσίευσαν τις ρωσικά γλωσσικά εφημερίδες και τα περιοδικά.

 "Κόσμος πάγου και χιονιού" στο Χάρμπιν
 
 Τετράγωνο Hongbo


Hongbo Square


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας