Ανθρώπινη δραστηριότητα Πώς - - οδηγούν το Evolution σε εξαφανιση : - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ανθρώπινη δραστηριότητα Πώς - - οδηγούν το Evolution σε εξαφανιση :

galetti4H.jpg
 Μια toucenet τρώει φρούτα φοίνικα στο τροπικό δάσος του Ατλαντικού. Τα πουλιά διαδραματίζουν σημαντικό οικολογικό ρόλο στη διασπορά των σπόρων προς σπορά παλάμη
 
βρισκώμαστε  πιθανότατα στη μέση ενός κύματος μαζικής εξαφάνισης , οι περισσότεροι  πιθανόν, λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Για ένα είδος να εξαφανιστεί είναι μια εγγενής απώλεια, αν δεν είναι ακριβώς μια άνευ προηγουμένου μία. Ενενήντα εννέα τοις εκατό του συνόλου των ειδών που έχουν υπάρξει ποτέ στην γη τελικά εξαφανίστηκαν - αλλά σπάνια έχουν πεθάνει έξω τόσο γρήγορα όσο είναι σήμερα. Είναι σαν την υπερθέρμανση του πλανήτη - δεν είναι το απλό γεγονός ότι τα πράγματα αλλάζουν, αλλα  είναι τόσο ανησυχητική, είναι η ταχύτητα. Και όπως αποδεικνύεται, η ζωή στον πλανήτη μας μπορεί να αλλάξει πολύ, πολύ γρήγορα.

Αυτό είναι το πακέτο από ένα τακτοποιημένο νέο έγγραφο που δημοσιεύεται στο  Μάη Science. Τα τροπικά δάση της Βραζιλίας περιοχή του Ατλαντικού έγιναν όλο και πιο κατακερματισμένα τον τελευταίο αιώνα ως άποικοι εκκαθαριστεί γης για τη γεωργία ή την υλοτομία. Δεδομένου ότι το δάσος χώρισε, πολυάριθμα είδη ωθήθηκαν στην εξαφάνιση ή να καθίστανται ολοένα και περισσότερο σε κίνδυνο - όπως το κανάλι-τιμολογημένο Toucan, ένα τροπικό πουλί με χαρακτηριστικά μεγάλο νομοσχέδιο (σκεφτείτε Toucan του Σαμ). Το κανάλι-τιμολογημένο τουκάνς είναι frugivores - φρούτα eaters - που καταναλώνουν μεγάλες-seeded φρούτα ότι τα μικρότερα πουλιά δεν μπορεί να χειριστεί. Όταν τρώτε τα φρούτα, σπόροι διασκορπίζονται γύρω από το δάσος καθώς πετούν από δέντρο σε δέντρο, να βοηθήσει να εξαπλωθεί τα ίδια τα είδη δέντρων που τρέφονται με αυτα. Αυτό είναι ένα υγιές οικοσύστημα στις καλύτερες στιγμές της.
 
Ή θα ήταν, εκτός από το ότι τα επίπεδα του πληθυσμού του Toucan έχουν μειωθεί δραματικά τον τελευταίο αιώνα, χάρη στο κυνήγι και την αποψίλωση των δασών. Κακό για τα πουλιά, προφανώς. Αλλά ποιες είναι  οι ερευνες  της Βραζιλίας και Ισπανίας  στη μελέτη Science   που διαπιστώθηκε ήταν ότι η Toucan  οταν εξαφανίστηκε, το δάσος γύρω από αυτό άλλαξε. Οι φοίνικες που παρήγαγε το φρούτο δημοφιλής με τους τουκάνς προσαρμοσμένες στην απώλεια του πουλιού με την παραγωγή καρπών με μικρότερους σπόρους - αρκετά μικρή για άλλα πτηνά να διασκορπιστεί. Με λίγα λόγια, τα δέντρα έχουν εξελιχθεί.
Αλλά όχι ακριβώς για το καλύτερο. Οι νέοι σπόροι που παράγονται από τους φοίνικες στην αποσπασματική, toucanless περιοχές του τροπικού δάσους ήταν λιγότερο κατάλληλα, παράγουν μικρότερες και λιγότερο έντονη φυτά από τα μεγαλύτερα σπόρων προς σπορά - η οποία θα μπορούσε να διασπείρονται με τις τουκάνς που- θα μπορούσε να έχει. Αυτή είναι η υγιής αναστραφεί οικοσυστήματος - η απώλεια των ειδών αγγίζει ένα άλλο, ακόμη και αν ο τελευταίος επιβιώνει, δεν τόσο αποδυναμώνεται και κατακερματισμένη. Εξέλιξη Είναι σε κίνηση, αλλά η εξέλιξή αγωνίστηκε ως επιβίωση σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, όπως ο επικεφαλής συγγραφέας Mauro Galetti από το Universidade Estadual Paulista στο Σάο Πάολο το βάζουμε σε μια δήλωση:
Η απώλεια οικοτόπων και την εξαφάνιση ειδών προκαλώντας δραστικές αλλαγές στη σύνθεση και τη δομή των οικοσυστημάτων, επειδή οι κρίσιμες οικολογικές αλληλεπιδράσεις χάνονται. Αυτό συνεπάγεται την απώλεια των βασικών λειτουργιών του οικοσυστήματος που μπορεί να καθορίσει εξελικτικές αλλαγές πολύ πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν. Η δουλειά μας τονίζει τη σημασία της αναγνώρισης αυτών των βασικών λειτουργιών για τη διάγνωση γρήγορα τη λειτουργική κατάρρευση των οικοσυστημάτων.
Περίπου το 80% του διάπλαση τροπικού δάσους του Ατλαντικού έχει γίνει κατακερματισμένη, χωρίζεται από slash-και-καίγονται γεωργία και βοσκότοπους. Μπορείτε να δείτε πώς ένα κράτος της Βραζιλίας έγινε αποψιλωθεί τα τελευταία 30 χρόνια μας σελίδα Timelapse . Ποσοστά αποψίλωσης στον Αμαζόνιο είχε επιβραδυνθεί κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα φαίνεται να επιταχύνεται και πάλι - ακόμα και την αλλαγή του κλίματος και η ξηρασία θα αυξήσει μόνο το άγχος για το τροπικό δάσος. Και το εξελικτικό πείραμα θα συνεχίσει να παίζει μπροστά από εμάς. πηγη

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας