Παραδοσικη Ιταλικη Συνταγη - Ιταλικη Πιτσα - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Παραδοσικη Ιταλικη Συνταγη - Ιταλικη Πιτσα


Πώς να φτιάξετε στο σπίτι νόστιμες, υγιεινές και φθηνές πίτσες; Ποιά είναι τα μυστικά της ζύμης για την βάση της πίτσας; Πώς θα φτιάξετε μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας για την πίτσα; Ποιοι είναι οι καλύτεροι και πιο δοκιμασμένοι συνδυασμοί υλικών; Βρείτε όλες τις απαντήσεις!


Η καλύτερη βάση για πίτσα



Υλικά 
για 4 πίτσες 30-32 εκατοστών

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη τριμμένη πιπέρι
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 600ml χλιαρό νερό
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
 
Πρώτα ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: το αλεύρι με τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι. Σε ένα άλλο σκέυος ανακατεύουμε καλά τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και το ελιαόλαδο. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο και ελαστικό (10 λεπτάκια περίπου). Το σκεπάζουμε με καθαρό πανί ή με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 45-60 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Όταν φουσκώσει αρκετά το ξαναζυμώνουμε λίγο και το ανοίγουμε ή με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα, ή στο ταψί πιέζοντας με τα δάκτυλά μας. Το πάχος εξαρτάται από εμάς: αν το προτιμάμε παχουλό σαν ψωμάκι, το κάνουμε περίπου 1 εκατοστό, αν το θέλουμε λεπτό και τραγανό το ανοίγουμε περισσότερο.
Βάζουμε από πάνω τα υλικά που επιθυμούμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο μέχρι να ξεροψηθεί και από κάτω και να λιώσει το τυράκι (που σίγουρα όλοι θα βάλουμε).

Αν δεν θέλετε να ψήσετε την πίτσα κατευθείαν, μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1-2 μήνες.

Σάλτσα ντομάτας για πίτσα
 Υλικα
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή 1 πουμαρό ή 1 κονκασέ
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • φρέσκα μυρωδικά: ρίγανη, δενδρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο κ.α.
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αρχίζουμε τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, τα φ΄ρεσκα μυρωδικά και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει (για 15 λεπτάκια περίπου).

Αυθεντικές ιταλικές πίτσες
Όπως όλοι ξέρουμε υπάρχει ένα έθνος το οποίο έχει εξελήξει την παρασκευή της πίτσας σε τέχνη: οι Ιταλοί. Έχουν βρει τους καλύτερους συνδυασμούς γεύσεων για τις πίτσες. Ελάτε να τους εξερευνήσουμε μαζί!

Πίτσα Μαργαρίτα
Απλή αλλά αρωματική: βάζουμε σάλτσα ντομάτας, φρέσκια ντομάτα σε φέτες ή σε κύβους, μοτσαρέλα σε φέτες ή σε κομματάκια και φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (μετά το ψήσιμο βέβαια γιατί θα μας καούν στο φούρνο). Η τελευταί πινελιά: 2-3 κουταλιές της σούπας ωμό ελαιόλαδο.

Πίτσα Μαριάννα
Για τους λάτρεις του σκόρδου: Θα βάλετε στη βάση την σάλτσα ντομάτας, από πάνω θα πασπαλίσετε 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, κα 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Τέλειο ορεκτικό!

Πίτσα με Προσούτο
Βάζετε ως βάση την σάλτσα ντομάτας, από πάνω το προσούτο και την μοτσαρέλα, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Πίτσα με Προσούτο και Μανιτάρια
Όπως η προηγούμενη αλλά προσθέτουμε και φρέσκα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες.

Πίτσα Ναπολιτάνα
Αλμυρούτσικη για μπύρα: στη βάση θα βάλετε την σάλτσα ντομάτας, θα βάλετε λίγες αντσούγες, μερικά χαντράκια κάπαρη, μοτσαρέλα και ρίγανη. Δεν ξεχνάμε το ελαιόλαδο!

Πίτσα Τέσσερις Εποχές
Για όλα τα γούστα: στη βάση θα έχουμε την σάλτσα ντομάτας και την μοτσαρέλα και θα χωρίσουμε την πίτσα σε τέσσερα τέταρτα. Στο ένα θα βάλουμε μαύρες ελίτσες, στο δέυτερο μανιτάρια σε φέτες, στο τρίτο ζαμπόν και στο τέταρτο φιλετάκια αγγινάρας. Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο παντού και ψήνουμε.

Πίτσα Καπριτσίοζα
Η πλούσια: Στη βάση θα βάλουμε την σάλτσα ντομάτας και πάνω θα μοιράσουμε τα εξής υλικά: 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης σε φέτες, 1 ιταλικό λουκάνικο σε φέτες, 8 φέτες σαλάμι, λίγο ζαμπόν, 2 καρδιές αγγινάρας κομμένες στα τέσσερα. 

Πίτσα Τέσσερα Τυριά
Στη βάση θα βάλετε την σάλτσα ντομάτας και μετά τα τυριά της επιλογής σας (τα αυθεντικά είναι: μοτσαρέλα, πεκορίνο, γκοργκονζόλα, γκροβιέρα). Για να σπάσετε την μονοτονία του λευκού χρώματος ρίξτε λίγες ελίτσες που θα δώσουν βέβαια και γεύση!

Πίτσα Κονσταντίνα
Βάζουμε την ντοματούλα στη σάβη και μετά λεπτές λωρίδες ξηρού κρεμμυδιού, 1 ιταλικό λουκάνικο σε φέτες, κομματάκια μοτσαρέλας και ραντίζουμε με ελαιόλαδο πριν το ψήσιμο.

Πίτσα Βετζετέριαν
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές ανάλογα με την εποχή. Τα λαχανικά όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, αγγινάρες συνύθως είναι προμαγειρεμένα και κομμένα σε κυβάκια ή λεπτές φέτες. Άλλα, όπως π.χ. το σπανάκι, η ρόκα, το κρεμμύδι και η ντομάτα είναι ωμά. Βάζουμε λοιπόν την σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά της αρεσκείας μας και την μοτσαρέλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε.

Καλτσόνε
Όπως πιθανόν να ξέρετε ήδη όλες οι πίτσες μπορούν να γίνουν και καλτσόνε, διλαδή τοποθετούμε τα λαχανικά και αλλαντικά που προτιμάμε, τυρί και σάλτσα ντομάτας αλλά μόνο στο ένα μισό της πίτσας και κατόπιν διπλώνουμε την πίτσα στη μέση και πατάμε καλά τις άκρες γύρω-γύρω για να κολλήσουν και να μην μας βγεί η γέμιση.

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας