ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- ξύσμα απο 1 λεμόνι
- 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
- 11/2 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μετεφέρουμε σε μπόλ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάκτυλα τα ψιχουλιάζουμε ώστε να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Σε φόρμα δακτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη ,στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψ ήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγύ( όχι πολύ χτύπημα ,γιατί θα σφίξει).Προσθέτουμε το ξύσμα και το τυρί κρέμα και απαλά το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ,να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Στραγγίζουμε τα βύσσινα.Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό απο το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το με το σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2-3 λεπτά. Το αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα.Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και την απλώνουμε στο παγωμενο τσιζκέικ.Παγώνουμε στο ψυγείο ακόμη 30 λεπτά .Μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σημ:Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βύσσινα με φράουλα.
Περιμένουμε τις συνταγές σας στο omorfatax@gmail.com
/> www.omorfataxidia.com