ΥΛΙΚΑ
Σέ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ολόκληρη τη σκελίδα το σκόρδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά ,μέχρι να γίνουν διάφανα,αλλά χωρίς να σκουρήνουν.
Προσθέτουμε το μπαχάρι,το φύλλο δάφνης και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε πιπέρι και προσθέτουμε την ντομάτα .Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.Αδειάζουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε αν θέλουμε λίγες σταφίδες και κουκουνάρια.
Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε στη σειρά μέσα στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.Δοκιμάζουμε το φαγητό και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Μόλις ψηθεί το σερβίρουμε.
Σ η μ ε ί ω σ η : Είναι ένα φαγητό που είναι ιδανικό τώρα για τη νηστεία των Χριστουγέννων ,που τρώμε ψάρι ,μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.
Την συνταγή μας έστειλε η Ελένη απο την Τήνο ,και μας ανέφερε ότι είναι μια νησιώτικη συνταγή ,που αγαπούν πολύ και την κάνουν συχνά και όλο το χρόνο. Την ευχαριστούμε πολύ .
Στείλτε μας και σεις τις συνταγές σας στο e mail οmorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
- 1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο ,κομμένο σε μερίδες
- 11/2 κιλά κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1/3 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
- 2/3 φλ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
- 1 δαφνόφυλλο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 400 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- πιπέρι ,αλάτι
Σέ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ολόκληρη τη σκελίδα το σκόρδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά ,μέχρι να γίνουν διάφανα,αλλά χωρίς να σκουρήνουν.
Προσθέτουμε το μπαχάρι,το φύλλο δάφνης και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε πιπέρι και προσθέτουμε την ντομάτα .Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.Αδειάζουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε αν θέλουμε λίγες σταφίδες και κουκουνάρια.
Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε στη σειρά μέσα στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.Δοκιμάζουμε το φαγητό και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Μόλις ψηθεί το σερβίρουμε.
Σ η μ ε ί ω σ η : Είναι ένα φαγητό που είναι ιδανικό τώρα για τη νηστεία των Χριστουγέννων ,που τρώμε ψάρι ,μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.
Την συνταγή μας έστειλε η Ελένη απο την Τήνο ,και μας ανέφερε ότι είναι μια νησιώτικη συνταγή ,που αγαπούν πολύ και την κάνουν συχνά και όλο το χρόνο. Την ευχαριστούμε πολύ .
Στείλτε μας και σεις τις συνταγές σας στο e mail οmorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com