οι φούρνοι της Νεβάδας - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

οι φούρνοι της Νεβάδας



Ward Άνθρακες Φούρνοι είναι μια συλλογή από έξι 30 πόδια υψηλή, βλέπομε φούρνους με κάρβουνο που βρίσκεται στο εσωτερικό του Ward Άνθρακες Φούρνοι State Historic Park στο Egan οροσειρά περίπου 18 χλμ νότια από Ely στη Νεβάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μεταξύ 1876 και 1879, οι Άνθρακες Φούρνοι χτίστηκαν για την παραγωγή ξυλάνθρακα από pinyon πεύκα και αρκεύθου. Μετά τη λειτουργία τους οι φούρνοι ξυλάνθρακα τελείωσε, εξυπηρέτησαν διάφορους σκοπούς, όπως η στέγαση χοιροτρόφους και μεταλλευτικές έρευνες κατά τη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών, ακόμη και χρησιμεύει ως ένα κρησφύγετο για τους ληστές άμαξα. Σήμερα είναι η κύρια έλξη σε Ward Άνθρακες Φούρνοι State Historic Park.



Photo credit

Οι φούρνοι παίρνουν το όνομά τους από τον Thomas Ward ο οποίος ίδρυσε μια τοπική περιοχή των ορυχείων το 1872. Το ορυχείο παρήγαγε χρυσό και ασημένιο μετάλλευμα που απαιτείται υψηλή θερμοκρασία καύσης που μπορούν να παρασχεθούν μόνο από άνθρακα, εμπνέοντας την κατασκευή των φούρνων στα μέσα της δεκαετίας του 1870. Το παραβολικό σχήμα κυψέλης των φούρνων προκάλεσε θερμότητα να αντανακλάται πίσω στο κέντρο, όπου το ξύλο αργά καίγονται για την παραγωγή ξυλάνθρακα.

Κάθε ένα από τα έξι φούρνοι ήταν τριάντα μέτρα ύψος και ήταν είκοσι επτά πόδια σε διάμετρο στη βάση. Οι τοίχοι είναι 20-ίντσες παχιά, κατασκευασμένα από πετρώματα με τρεις σειρές των αεραγωγών. Ξύλο κόβεται σε 5-πόδι σε μήκη 6-πόδι και στοιβάζονται μέσα στους φούρνους κάθετα με τη χρήση της κάτω πόρτας. Το φορτωμένο φούρνο αναφλέγεται και η μεταλλική πόρτα ήταν κλειστή τσιμέντο. Χρειάστηκαν 13 ημέρες για να κάψει και να αδειάσει ένα 35-καλώδιο (ένα καλώδιο είναι 4 πόδια υψηλό κατά 4 μέτρα πλάτος από 8 μέτρα μήκος) κλίβανο.

Τελικά, φούρνοι ξυλάνθρακα σταδιακά από την ανακάλυψη του άνθρακα, από τα εξαντλημένα κοιτάσματα, καθώς και από την έλλειψη διαθέσιμων ξυλείας.

Η τεχνική της καύσης ξύλου για την παραγωγή ξυλάνθρακα μπορούν να αναχθούν στην παραδοσιακή Old World πρακτικές. Αιώνες πριν, οι ξυλοκόποι διαπίστωσε ότι σιγά-σιγά την καύση ξυλείας σε οξυγόνο πεινασμένο περιβάλλον παραγωγής άνθρακα, η οποία ήταν πιο εύκολο να μεταφέρουν και έκαψαν σε υψηλότερη θερμοκρασία από το ξύλο. Για την παραγωγή ξυλάνθρακα ήταν ιδιαίτερα συχνό στις Άλπεις, στη Σκανδιναβία, καθώς και στην Ανατολική Ευρώπη. Άνθρακες καυστήρες χρησιμοποιούνται παραδοσιακά ρηχούς λάκκους χωρίς το όφελος των μόνιμων δομών.

Οι μετανάστες έφεραν την τεχνική της καύσης άνθρακα στη Νεβάδα εξόρυξης περιοχές όπου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την άλεση πεισματάρης κοιτάσματα που απαιτούνται υψηλές θερμοκρασίες. Οι καυστήρες άνθρακα που καταναλώνεται pinyon και άρκευθος, η οποία είχε μικρή χρήση για την οικοδομή ή για ορυχείων. Η βιομηχανία κέρδισε μια θέση στην ιστορία της Νεβάδας με το φημισμένο Άνθρακες καυστήρα πόλεμο του 1879, όταν οι ιταλικές και ελβετικές μετανάστες πολέμησαν πλούσιοι ιδιοκτήτες μύλων του Eureka Mining περιοχή στα ανατολικά των μεταλλείων Ward.

Μετά που πάσχουν από βανδαλισμούς και φυσικές διαβρώσεις, οι μεγάλες εγκαταλειφθεί φούρνους έγινε ένα κρατικό πάρκο το 1957. Αυτές οι φούρνοι Ward είναι το καλύτερα διατηρημένο στο είδος τους στη Νεβάδα.



Photo credit



Photo credit



Photo credit



Photo credit



Photo credit



Photo credit



Photo credit

Πηγές: Wikipedia , NV.gov , on-line Νεβάδα








































Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας