Δένδρα που αντεξαν στην χιροσίμα - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Δένδρα που αντεξαν στην χιροσίμα



Μετά από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945, με τα τοπία κατεδαφίστηκε, τα εδάφη

απανθρακωμένα και η ακτινοβολία ανεξέλεγκτη, Δρ Harold Jacobsen, ένας επιστήμονας από το Σχέδιο Μανχάταν, δήλωσε στην Washington Post ότι η Χιροσίμα θα ειναι άγονη ζώνη της ζωής και τίποτα δεν θα αυξηθούν για 75 χρόνια. Αλλά η φύση είχε άλλα σχέδια. Την επόμενη άνοιξη, προς έκπληξη όλων και απόλαυση, νέους βλαστούς παρατηρήθηκαν ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα συντρίμμια της πόλης. Αυτά τα νέα δενδρύλλια παρέχει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους επιζώντες της ατομικής βόμβας και τους έδωσε την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να ξαναχτίσουν την πόλη τους.

Σήμερα, πάνω από έξι δεκαετίες μετά την ατομική βόμβα, Χιροσίμα είναι μια πράσινη και ζωντανή σύγχρονη πόλη. Πολλά από τα δέντρα που φυτεύτηκαν στην πόλη μετά τον πόλεμο ήταν δώρα από το εξωτερικό χορηγούς και δωρητές από άλλα μέρη της Ιαπωνίας. Ωστόσο, εκατοντάδες δέντρα που σώζονται μέχρι σήμερα ήταν στην πραγματικότητα γύρω από την περιοχή, όταν η βόμβα εξερράγη. Αν σπάσει και άσχημα απανθρακωμένα, επέζησαν και σύντομα ήταν και πάλι υγιής.



 
Μετά τον πόλεμο, πολλά από αυτά τα δέντρα διατηρήθηκαν σε 55 σημεία σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το υποκέντρου. Σήμερα, έχουν καταγραφεί επισήμως ως Α-βομβάρδισαν δέντρα. Κάθε Α-βομβαρδίστηκε δέντρο ονομάζεται "Hibaku Jumoku" - δέντρο επιζών, και προσδιορίζεται από μια πινακίδα. Σύμφωνα με την πόλη της Χιροσίμα, υπάρχουν περίπου 170 δέντρα επιζώντων που αντιπροσωπεύουν 32 διαφορετικά είδη.

Το δέντρο βρίσκεται πλησιέστερα προς την υποκέντρου είναι μια ιτιά, η οποία βρίσκεται 370 μέτρα μακριά από την έκρηξη. Αν και η αρχική δέντρο ανατράπηκε από τη βόμβα, τις ρίζες του επέζησαν και νέων μπουμπουκιών φυτρώσει στη βάση. Μια άλλη ιτιά στέκεται κοντά Seishonen και το Στάδιο Baseball, 450 μέτρα μακριά από το σημείο μηδέν. Ένας μερικός κατάλογος των Α-βόμβας επιζώντες μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη σελίδα .

Τα δένδρα που βρίσκονται σε όλη την για λόγους δημόσια κτίρια, ναούς, ιερά και, και είναι υπό την φροντίδα της κυβέρνησης Χιροσίμα. Οι σπόροι και φυτά από το Α-βομβάρδισαν δέντρα από κοινού από την πόλη και τους πολίτες Χιροσίμα με τους ανθρώπους στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό, και αυτά τα νέα δέντρα είναι τώρα αυξάνεται σε περιοχές σε όλο τον κόσμο.



Ένας από τους δύο πυλώνες της Sanno Shrine Torii ανατράπηκε από το Α-έκρηξη βόμβας. Η έκρηξη ανατίναξε επίσης μακριά τα κλαδιά και τα φύλλα από τα δύο δέντρα καμφορά στον περίβολο του ιερού, που ήταν τότε πάνω από 500 ετών. Εκείνη την εποχή, υπήρχε ο φόβος ότι τα δέντρα θα μπορούσαν να μαραίνονται και πεθαίνουν? Ωστόσο, σταδιακά άρχισε να ανακάμπτει, και τώρα είναι πυκνά καλυμμένα με φύλλα και κλαδιά. 



Επίδραση της έκρηξης σε ένα φυτό.



 


 








 


πηγη

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας