Το όρος των δακρύων στην Χαβάη. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το όρος των δακρύων στην Χαβάη.




Όρος Waialeale (ή Wai'ale'ale) είναι ένα ηφαιστειακό κρατήρα και το δεύτερο υψηλότερο σημείο στο νησί Kauai στα νησιά της Χαβάης

. Στη γλώσσα της Χαβάης, Wai'ale'ale σημαίνει "κυματισμό του νερού" ή "ξεχειλίζει το νερό." Κατά μέσο όρο πάνω από 452 ίντσες (11.500 χιλιοστά) βροχής το χρόνο από το 1912, με ένα ρεκόρ 683 ίντσες (17.300 χιλιοστά) το 1982, της σύνοδος κορυφής είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές σημεία στη γη. Δεδομένου ότι αυτό το νερό της βροχής κάνει τον τρόπο του κάτω από το 5.148 πόδια ψηλό κορυφή, αποτελούν αναρίθμητα ρεύματα. Ένα σημείο στο Mt. Waialeale ονομάζεται "Τείχος των Δακρύων", επειδή υπάρχουν τόσα πολλά καταρράκτες κατακόρυφη πτώση κάτω από τα βαθιά, τα τροπικά πράσινα πλευρές του βουνού, που φαίνεται σαν να κλαίει.

Όρος Waialeale δεν είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια. Οι πλευρές είναι κοντά σε κάθετες και το έδαφος καλύπτεται με δέντρα και φυτά, με πυκνή βλάστηση από φτέρες. Υπάρχουν μερικά μονοπάτια πεζοπορίας στην περιοχή. Ο μόνος τρόπος για να δούμε πραγματικά το Τείχος των Δακρύων είναι με ελικόπτερο, και ακόμα και τότε θα πρέπει να πάρετε τυχεροί αφού η περιοχή είναι συνήθως τυλιγμένη με σύννεφα.



 
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους Wai'ale'ale λαμβάνει τόσο πολύ βροχή. Πρώτον, Kauai είναι το βορειότερο από τα κύρια νησιά της Χαβάης, έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη έκθεση σε συστήματα μετωπικής που φέρνουν τη βροχή το χειμώνα. Δεύτερον, Wai'ale'ale έχει ένα γύρο και κωνικό σχήμα, η οποία εκθέτει όλες τις πλευρές της κορυφής του στην υγρασία-φορτωμένο ανέμους. Τρίτον, η σύνοδος κορυφής του βρίσκεται ακριβώς κάτω από το εμπόριο άνεμος αναστροφή στρώμα 6.000 πόδια (1.829 μ.), πάνω από το οποίο το εμπόριο-παραγωγή αιολικής σύννεφα δεν μπορούν να αυξηθούν. Και τέλος, απόκρημνα βράχια του βουνού προκαλέσει το υγρό αέρα να ανέβουν γρήγορα πάνω από 3.000 πόδια (910 μ) σε λιγότερο από μισό μίλι (800 μ.) και ρίχνετε ένα μεγάλο μέρος της βροχής της σε ένα σημείο.

Η ίδια η σύνοδος κορυφής είναι μάλλον άγονο, παρά το νερό που λαμβάνει. Ένας από τους λόγους για αυτό είναι ότι μερικά φυτά και τα δέντρα μπορεί να χειριστεί τόσο πολύ βροχή. Επίσης, δεδομένου ότι η σύνοδος κορυφής τυλίγεται σε σύννεφα τις περισσότερες μέρες του χρόνου, λίγο ήλιο φτάνει το έδαφος για την ενίσχυση της ανάπτυξης των φυτών. Ωστόσο, μύκητες και λειχήνες ευδοκιμούν εδώ.



 





 


 


 


 


Photo credit
www.amusingplanet.
Πηγές: Wikipedia , To-Hawaii

οmorfataxidia 

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας