Στις εκβολές του κόλπου της Μανίλα βρίσκεται ένα τεράστιο θωρηκτό .. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Στις εκβολές του κόλπου της Μανίλα βρίσκεται ένα τεράστιο θωρηκτό ..

 


Στις εκβολές του κόλπου της Μανίλα ακριβώς έξω από τις ακτές των Φιλιππίνων βρίσκεται ένα τεράστιο θωρηκτό σχήμα ακίνητη συγκεκριμένη δομή που χτίστηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα για να υπερασπιστεί Μανίλα. Γνωστή ως Fort Drum, αλλά συνήθως αναφέρεται ως το "συγκεκριμένο θωρηκτό," αυτό βαριά οχυρωμένη δομή μοιάζει περίπου με ένα συγκεκριμένο πλοίο. Fort Drum βρίσκεται σε ένα βραχώδη αρχικά νησί που ονομάζεται El Fraile που ισοπεδώθηκε από τον στρατό των ΗΠΑ μεταξύ 1909 και 1914, και χτίστηκε με παχιά στρώματα οπλισμένο σκυρόδεμα σε ένα τεράστιο φρούριο, μήκους 350 μέτρα, 144 μέτρα πλάτος, και η αύξηση των 40 πόδια πάνω από το νερό.



 
Η ιδέα του Fort Drum δημιουργήθηκε μετά την Ισπανο-Αμερικανικού Πολέμου το 1898, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της Fortifications αποφάσισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζεται να οχυρώσουν την καλύτερη υπερπόντια εδάφη, ιδιαίτερα λιμάνια. Ένας από τους κύριους τομείς που το Διοικητικό Συμβούλιο της Οχύρωση αποφάσισε να επικεντρωθεί ήταν κόλπο της Μανίλα στις Φιλιππίνες. Αρχικά, το φρούριο ήταν να είναι το κέντρο ελέγχου για δίκτυο των ναρκών κατά μήκος της παραλίας. Ωστόσο, λόγω των ανεπαρκών άμυνες στην περιοχή, ένα σχέδιο επινοήθηκε για το επίπεδο του νησιού και στη συνέχεια να χτίσει ένα τεράστιο οχύρωση.

Το φρούριο που ολοκληρώνεται με ένα ζευγάρι των θωρακισμένων πυργίσκους όπλο χάλυβα, κάθε τοποθέτηση δύο 14 ιντσών όπλα. Προβολείς, μπαταρίες αντιαεροπορικά, και έναν πύργο κατεύθυνση φωτιά επίσης τοποθετημένα στην άνω επιφάνειά του. Armor παρέχεται από 25 - έως 36-πόδι χοντρούς τοίχους φρούριο που προστάτευε εκτεταμένες αποθήκες πυρομαχικών, χώρους μηχανή, και τα τέταρτα διαβίωσης για τον άνθρωπο 200 φρουρά.

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στον Ειρηνικό για 7η Δεκεμβρίου 1941 Fort Drum άντεξε βαριά ιαπωνική αέρα και της γης βομβαρδισμό όπως υποστήριξε ΗΠΑ και τις Φιλιππίνες υπερασπιστές Bataan και Corregidor. Fort Drum παραδοθεί στις ιαπωνικές δυνάμεις μετά την πτώση του Corregidor Island στις 6 Μαΐου, 1942 και στη συνέχεια καταλαμβάνεται από τις ιαπωνικές δυνάμεις.

Σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβουν Μανίλα, Fort Drum δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 1945. Μετά από ένα βαρύ εναέρια και ναυτικό βομβαρδισμό, τα στρατεύματα των ΗΠΑ απέκτησαν πρόσβαση στο κατάστρωμα του φρουρίου, και ήταν σε θέση να καθηλώσουν τη φρουρά παρακάτω. Αλλά αντί να προσπαθεί να σπάσει το, τα στρατεύματα αντλείται καύσιμο στους αεραγωγούς και αναφλέγεται αυτό. Οι Ιάπωνες μέσα στο φρούριο ήταν εντελώς αποτεφρώνονται, ενώ το φρούριο έκαιγε για αρκετές ημέρες. Όταν οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να εισέλθουν στο φρούριο, ανακάλυψαν 65 απανθρακωμένα πτώματα.

Με τα οχυρά κόλπο, περιλαμβανομένων Fort Drum, που εξουδετερώθηκε, ιαπωνική αντίσταση στην περιοχή του κόλπου της Μανίλα τελείωσε. Η ερειπωμένη hulk από Fort Drum, συμπεριλαμβανομένων των αναπήρων πυργίσκους και 14 ιντσών όπλα, στέκονται ακόμα στις εκβολές του κόλπου της Μανίλα.



El Fraile νησί πριν από την κατασκευή του Fort Drum. Photo credit



Δεξιά όψη πορείας του θωρηκτού USS NEW JERSEY (BB-62) που διέρχεται μεταξύ Corregidor (φόντο) και FORT DRUM καθώς μπαίνει στον κόλπο της Μανίλα. Ημερομηνία: 3 Ιούλη 1983 Photo credit



Photo credit



Photo credit



Photo credit



14-ιντσών πυργίσκο για Fort Drum που υποβάλλονται σε δοκιμές, ο Sandy Hook αποδεικνύουν έδαφος. Photo credit



Fort Drum 1937. Photo credit: άγνωστο



Photo credit



Photo credit



Photo credit



Photo credit



Photo credit



Photo credit



Τρισδιάστατα 3D μοντέλο του Fort Drum. Photo credit






omorfa taxidia
Πηγές: Wikipedia , TravelSmart , Wikipilipinas , Corregidor.org

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας