ένα εντυπωσιακό ακρωτήρι στην κομητεία Mayo. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

ένα εντυπωσιακό ακρωτήρι στην κομητεία Mayo.



Περίπου 5 χλμ. βόρεια του χωριού Ballycastle στην κομητεία Mayo κοντά στην ιρλανδική ακτή βρίσκεται ένα εντυπωσιακό ακρωτήρι Downpatrick Head. Υψώνεται 126 πόδια πάνω από τη θάλασσα, και προσφέρει εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό, το Staggs της Broadhaven προς τα δυτικά, και ψηλά βράχια κατά μήκος της ακτής. Το όνομα Downpatrick προέρχεται από την εποχή που ο ίδιος Αγίου Πατρικίου ίδρυσε μια εκκλησία εκεί. Μπορείτε ακόμα να δείτε τα ερείπια του ναού, ένα πέτρινο σταυρό και αγιασμένο πηγάδι στην κορυφή της Downpatrick Head. Αυτό ήταν κάποτε ένας δημοφιλής προορισμός προσκυνητής, και σήμερα ακόμα τα πλήθη συγκεντρώνονται εδώ την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου - γνωστή ως Garland Κυριακή - για να ακούσετε μάζα σε αυτόν τον ιερό χώρο. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ένα ακτοφυλακής ρολόι-house κατασκευάστηκε εδώ που χρησιμοποιείται τώρα για να δείτε τα πολλά είδη πουλιών που επισκέπτονται τα ψηλά βράχια.



Photo credit

Αποκοπή από την ηπειρωτική χώρα και βρίσκεται 80 μέτρα από την ακτή είναι μια δραματική στοίβα θάλασσα είναι γνωστή ως Dun Briste ή «το σπασμένο φρούριο". Η στοίβα θάλασσα πήρε χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα το 1393, ως αποτέλεσμα της ανοικτής θάλασσας, και οι άνθρωποι που ζουν στα βράχια έπρεπε να διασωθεί χρησιμοποιώντας σχοινιά πλοίων. Η στοίβα θάλασσα είναι όμορφο να βλέπεις επειδή μπορείτε να δείτε τα στρώματα επί στρωμάτων από πολύχρωμα πετρώματα. Dun Briste είναι περίπου 63 μέτρα από 23 μέτρα και 45 μέτρα ύψος.

Τα βράχια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της στοίβας, σχηματίστηκαν κατά την περίοδο Κάτω λιθανθρακοφόρου, ένα γεωλογικό όρος που εφαρμόζεται σε ένα χρόνο περίπου 350 εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν οι θερμοκρασίες της θάλασσας γύρω από την Ιρλανδία ήταν πολύ υψηλότερο από ό, τι σήμερα. Τοπική λαογραφία λέει μια διαφορετική ιστορία. Ο θρύλος λέει ότι οπλαρχηγός παγανιστική ζούσε κάποτε στο σημείο όπου η στοίβα βρίσκεται τώρα. Όταν αρνήθηκε να ασπαστούν το Χριστιανισμό, St Patrick χτύπησε το έδαφος με την πατερίτσα του, διαχωρίζοντας ένα μεγάλο κομμάτι του ακρωτηρίου μακριά στον ωκεανό, με τον οπλαρχηγό στην κορυφή.

Κάθε χρόνο, Downpatrick είναι συχνάζουν οι παρατηρητές πουλιών που έρχονται να παρατηρήσουν και να καταγράψουν τα πολλά διαφορετικά είδη που καταλαμβάνουν θέσεις στη στρωματοποιημένη όψη της στοίβας καθώς οι εποχές αλλάζουν. Τον Μάιο και στις αρχές Ιουνίου, το ίδιο το ακρωτήρι είναι μια φλόγα της χρώμα, όταν η θάλασσα ροζ έρχεται σε άνθιση.



Photo credit



Photo credit



 


 


 


 


 


 
Πηγές: Castlebar , Ballycastle-Mayo , Ireland.com

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας