ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
4,5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 αβγό
1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμόνι
1 φλυτζάνι γάλα
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1.1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό.
για το σιρόπι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 φλιτζάνια νερό
2 φλυτζάνια καστανή ζάχαρη
κανέλα
εκτέλεση
Ανακατεύουμε την μαγιά με το μισό αλεύρι και το νερό προσθέτουμε το γάλα το λάδι το αβγό το ξύσμα λεμονιού και την καστανή ζάχαρη ανακατεύουμε καλά το μείγμα να γίνει λείος χυλός προσθέτουμε το αλεύρι μεχρι να γίνει η ζύμη πηχτή βάζουμε την ζύμη σε ζεστό χώρο για μια ώρα μέχρι να φουσκώσει. βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μια-μια κουταλια μέχρι να ροδίσει.
για το σιρόπι βράζετε το νερό μετην ζάχαρη και το μέλι 5λεπτά και το περιχίνεται και πασπαλίζεται με την κανέλα.
καλή όρεξη
omorfataxidia