Ηλιοβασίλεμα στην όμορφη Θεσσαλονίκη - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ηλιοβασίλεμα στην όμορφη Θεσσαλονίκη




Η Θεσσαλονίκη σε αντίθεση με την Αθήνα, υπήρξε μια πόλη που βίωσε την πολυπολιτισμικότητα, μια πόλη που γνώρισε
κατακτητές και καταστροφές, αίγλη και οικονομική ευρωστία και μια πόλη που έχει συνθέσει την ιστορία της από τη διαφορετικότητα των κατοίκων της.


Ηλιοβασίλεμα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης



Άλλωστε η παραλία της ειδικότερα και η Θεσσαλονίκη γενικότερα έχει χιλιοτραγουδιθεί μέσα στην ιστορία. Ο πληθυσμός της είναι κυρίως εργατικός, έτσι δικαιολογείται και το «φτωχομάνα» που της αποδόθηκε από το Μ. Χιώτη το οποίο δεν χρησιμοποιείται καθόλου υποτιμητικά αφού βαδίζει παράλληλα με το «εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά» και με το «έχεις τα πιο όμορφα κορίτσια στο ντουνιά».








παραλία Θεσσαλονίκης

Η μελαγχολική ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης, δεν γίνεται αντιληπτή από τον καθένα. Πρέπει οι «δέκτες» σου να είναι ανοικτοί και καταλλήλως συντονισμένοι για να την «πιάσουν». Να μπορείς να διαισθάνεσαι την πόλη ως έναν «χρονο-οργανισμό», όπου παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι ένα. Όσοι άνθρωποι έζησαν σε μια πόλη άφησαν σ’ αυτήν το «στίγμα» τους.




Ηλιοβασίλεμα-Sunset

.




Η Θεσσαλονίκη βρίθει αστικών μύθων (urban legends), φυσικό άλλωστε ως πόλη των κάστρων, των πύργων, των βυζαντινών εκκλησιών, των αρχαίων ερειπίων, των νεκροταφείων και των υπόγειων στοών...
Στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης υπάρχει μια παράξενη ενεργειακή φόρτιση, ιδιαίτερα αντιληπτή από τους ρομαντικούς και τους μυστικιστές, που προδιαθέτει για εσωτερικές ενατενίσεις, ιδεολογικές ζυμώσεις, συνθέσεις και συγκρητισμούς.
 omorfa taxidia

 Δείτε το . H ομορφη Θεσσαλονίκη


 



Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας