Το κάστρο της Χαϊδελβέργης - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το κάστρο της Χαϊδελβέργης

 

Το κάστρο της Χαϊδελβέργης (σε γερμανικά : Heidelberger Schloss) είναι ένα διάσημο ερείπιο στη Γερμανία και ορόσημο της Χαϊδελβέργης . Τα ερείπια του κάστρου είναι από τις πιο σημαντικές δομές Αναγέννησης βόρεια των Άλπεων. Το κάστρο έχει μόνο εν μέρει ξαναχτίστηκε από την κατεδάφιση της τον 17ο και 18ο αιώνα. Βρίσκεται 80 μέτρα (260 πόδια) πάνω στο βόρειο τμήμα της Königstuhl πλαγιά, και ως εκ τούτου κυριαρχεί η άποψη της παλιάς πόλης.  εξυπηρετείται από έναν ενδιάμεσο σταθμό για την Heidelberger Bergbahn τρενάκι του Οδοντωτού που τρέχει από Kornmarkt της Χαϊδελβέργης στη σύνοδο κορυφής της Königstuhl.
Η παλαιότερη δομή κάστρο χτίστηκε πριν από 1214 μ.Χ. και αργότερα επεκτάθηκε σε 2 κάστρα γύρω στο 1294? Ωστόσο, το 1537, ενας κεραυνος κατέστρεψε το επάνω κάστρο. Οι σημερινές δομές είχε επεκταθεί από 1650, πριν από τη ζημία από τους πιό πρόσφατους πολέμους και πυρκαγιές. Το 1764, ενας άλλος κεραυνος το  κατέστρεψε  και ξαναχτίστηκαν στο περίπου  καποια   τμήματα.

File: Heidelberg-Schloß.JPG

Όταν ο Rupert III της Γερμανίας έγινε ο βασιλιάς (αυτοκράτορας) της Γερμανίας το 1401, το κάστρο ήταν τόσο μικρο που μετά την επιστροφή του από τη στέψη του, αναγκάστηκε να  κάνει στρατόπεδο έξω στο μοναστήρι του Augustinians », στην περιοχή του Πανεπιστημίου σημερινή πλατεία. Αυτό που επιθυμούσε ήταν περισσότερο χώρο για το περιβάλλον και την αυλή του για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του, αλλά και  να μετατρέψει το κάστρο σε επιπλεον αμυνα.

Μετά το θάνατο του Ruprecht της το 1410, η γη του διαιρέθηκε μεταξύ τεσσάρων γιων του. Η Παλατινάτο, η καρδιά των εδαφών του, δόθηκε στο μεγαλύτερο γιο, Ludwig III . Ludwig ήταν ο αντιπρόσωπος του αυτοκράτορα και ο ανώτατος δικαστής, και ήταν σε αυτήν την ικανότητα ότι, μετά το Συμβούλιο της Κωνσταντίας το 1415 και κατ 'εντολή του αυτοκράτορα Sigismund , που πραγματοποιήθηκε τον έκπτωτο αντιπάπας Ιωάννη XXIII υπό κράτηση πριν είχε ληφθεί σε Burg Eichelsheim (σήμερα Mannheim-Lindenhof).
Κατά την επίσκεψή του στη Χαϊδελβέργη το 1838, ο Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ πήρε ιδιαίτερη χαρά στη βόλτα ανάμεσα στα ερείπια του κάστρου.

File: Hortus Palatinus Heidelberger Schloss und von Jacques Fouquiere.jpg

Το 1697 η Συνθήκη της Ryswick υπεγράφη, σηματοδοτώντας το τέλος του Πολέμου της Μεγάλης Συμμαχίας και, τέλος, να φέρει την ειρήνη στην πόλη. Τα σχέδια έγιναν για να τραβήξει κάτω από το κάστρο και να επαναχρησιμοποιούν μέρη για ένα νέο ανάκτορο στην κοιλάδα. Όταν οι δυσκολίες με το σχέδιο αυτό έγιναν εμφανές, το κάστρο το Μπάλωσαν. Την ίδια στιγμή, Charles Philip ΙΙΙ, ψηφοφόρος υπερώιος εδωσε την ιδέα για επανασχεδιασμό του κάστρου, αλλά ανέβαλε το έργο, λόγω της έλλειψης κονδυλίων. Έκανε, ωστόσο, να εγκαταστήσει το αγαπημένο jester δικαστηρίων του, Perkeo της Χαϊδελβέργης για να παρακολουθήσουν περίφημα απόθεμα κρασιού του κάστρου. Perkeo αργότερα έγινε η ανεπίσημη μασκότ της πόλης. Το 1720, ήρθε σε σύγκρουση με τους Προτεστάντες της πόλης, ως αποτέλεσμα της πλήρους παράδοση της Εκκλησίας του Αγίου Πνεύματος στους Καθολικούς (που είχε ήδη χωρίσει από ένα διαμέρισμα και να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο κοινότητες), η Καθολική πρίγκηπας-ψηφοφόρος μετακόμισε του δικαστήριο να Mannheim και έχασε κάθε ενδιαφέρον για το κάστρο. Όταν στις 12 Απριλίου 1720 Charles ανακοίνωσε την απομάκρυνση του δικαστηρίου και όλα τα διοικητικά όργανα του στο Μανχάιμ, ότι θα επιθυμούσε να "Grass μπορεί να αναπτυχθεί στους δρόμους της».

Η θρησκευτική σύγκρουση ήταν πιθανώς μόνο ένας λόγος για τη μετάβαση στο Mannheim. Επιπλέον, μετατρέποντας το απαρχαιωμένο στην κορυφή του λόφου το κάστρο σε ένα παλάτι μπαρόκ θα ήταν δύσκολη και δαπανηρή. Με την κίνηση κάτω στην πεδιάδα, ο πρίγκηπας-ψηφοφόρος ήταν σε θέση να κατασκευάσει ένα νέο ανάκτορο, Mannheim Palace , που συνάντησε κάθε επιθυμία του.

File: Heidelberg 20060420 021.jpg 

Η  Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος υπηρέτησε δύο κοινότητες (προτεσταντών και των καθολικών) για ένα χρόνο και ήταν ο λόγος για τον οποίο το δικαστήριο αφαιρεθεί στο Μανχάιμ.

ΠΗΓΗ                                 VIDEO     

 

 

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας