Μια φθινοπωρινη απόδραση μέχρι το Καρπενήσι - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Μια φθινοπωρινη απόδραση μέχρι το Καρπενήσι

Τα Σαββατοκύριακα έρχονται, φεύγουν και φέρνουν μαζί διάθεση για εκδρομές. Για αποδράσεις από την καθημερινότητα, σε μέρη όμορφα και ήσυχα, σχεδόν παραμυθένια. Τι κι αν οι Άλπεις και η Ελβετία πέφτουν λίγο μακριά; Μπορούμε να βρούμε κάτι αντίστοιχο πολύ πιο κοντά μας. Καρπενήσι. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; 
Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται στο κέντρο του Νομού, στη νοτιοδυτική πλευρά του Βελουχιού σε υψόμετρο 960 μέτρα. Απέχει 78 χλμ από τη Λαμία και 111 χλμ από το Αγρίνιο, μέσω της γέφυρας της Επισκοπής

Στο κέντρο της Ελλάδας, περιτριγυρισμένος από δάση και ψηλά βουνά, ο Δήμος Καρπενησίου προσφέρει μία μοναδική εμπειρία περιήγησης, δράσης και περιπέτειας, ξεκούρασης και χαλάρωσης, 365 ημέρες το χρόνο.

Ιστορικά μνημεία, λαογραφικά μουσεία, μοναστήρια και εκκλησίες ανέγγιχτες από το χρόνο βρίσκονται κρυμμένα μέσα στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον.

Το Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τη διοργάνωση ξεχωριστών εκδηλώσεων, ενώ το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου υποδέχεται τους αθλητές για προετοιμασία κορυφής.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο στο επιβλητικό Βελούχι, οι δραστηριότητες στη φύση, η σπουδαία ιστορία, οι μακρόβιες παραδόσεις, οι γαστρονομικές απολαύσεις, η ζεστή φιλοξενία είναι αυτά που μετατρέπουν το Καρπενήσι και τα χωριά του σε έναν αυθεντικό τόπο ζωής.
Το ανάγλυφο της περιοχής του Δήμου Καρπενησίου, τα βουνά και τα ποτάμια του είναι ιδανικά για πεζοπορικές, αναρριχητικές και ορειβατικές διαδρομές, χιονοδρομία, διασχίσεις και αναβάσεις με ορειβατικά σκι, διαδρομές για 4Χ4, on-off μοτοσυκλέτες και ποδήλατο βουνού, rafting (κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα), canoeing, kayaking, canyoning (διάσχιση φαραγγιού), river trekking (πεζοπορική διάσχιση ποταμού) και ιππασία.
Στην περιοχή δραστηριοποιούνται εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού, με έμπειρους συνοδούς για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες.
Επίσης μια ξεχωριστή εμπειρία είναι η πτήση με parapente (αλεξίπτωτο πλαγιάς βουνού).
Η Φύση σε περιμένει…Δες και μόνος σου…
<—— πεζοπορία

<—— ανάβαση με ορειβατικά σκι
<—— χιονοδρομία
<—— διαδρομές 4 Χ 4
<—— rafting
<—— monoraft / kayaking
<—— canyoning
<—— via ferrata
<—— ιππασία



Σήμερα, το Καρπενησι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες εκδρομείς, που φτάνουν κατά κύματα για να απολαύσουν το χιονοδρομικό κέντρο, τις γραφικές ταβέρνες, τα καλόγουστα μπαράκια,την πλειάδα των επιλογών διαμονής στα ξενοδοχεία του, αλλά και την παρθένα φύση της Ευρυτανίας, κάνοντας ορειβασία, rafting, canyoning, trekking και διάφορες άλλες δραστηριότητες σε μία περιοχή ανέγγιχτη από τη βιομηχανοποίηση, η οποία ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 1991 ως μία από τις καθαρότερες περιοχές οικοσυστήματος στον πλανήτη.

Καλώς ήλθατε λοιπόν στο Καρπενήσι με τα ‘’Ψηλά βουνά’’ (Βελούχι, Αγραφα, Χελιδόνα, Καλιακούδα, Παναιτωλικό, Νεραιδοβούνι), τα ποτάμια (Καρπενησιώτης, Τρικεριώτης, Αχελώος, Αγραφιώτης, Ταυρωπός, Κρικελοπόταμος), τα φαράγγια (Πάνταβρέχει, Μαύρης Σπηλιάς, Βόθωνα, Βίνιανης, Κρέντη), τα γραφικά χωριά, τις λίμνες, τα μοναστήρια, τα γεφύρια και χίλια δύο άλλα αξιοθέατα που θα αποκαλύπτονται μπροστά σας σαν ζωγραφικοί πίνακες.

Αποστάσεις:
Αθήνα – Καρπενησι 295 χλμ
Θεσσαλονίκη – Καρπενησι 370 χλμ
Λαμία – Καρπενήσι 75 χλμ
Αγρίνιο – Καρπενήσι 110 χλμ
Καρπενήσι - Χιονοδρομικό κέντρο 12χλμ





Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας