ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 κιλό γάλα
  • 100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • 4 αβγά
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι

  • 2 φλυτζ.ζάχαρη
  • 1 φλυτζ.νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζετε τη κρέμα.Βράζετε το γάλα με 1 φλυτζ. ζάχαρι.Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι σιγά -σιγά ενώ συγχρόνως το ανακατεύετε με ένα σύρμα ,μέχρι να βράσει και το σιμιγδάλι.Κατεβάζετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνετε τα αυγά , ελαφρά χτυπημένα. Μέσα σε ένα ταψί Νο 26-28 αφού πρώτα το βουτυρώσετε καλά στρώνετε τα μισά φύλλα της κρούστας αφού πρώτα τα βουτυρώσετε ένε -ένα. Ρίχνετε τη κρέμα ,διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αφου και αυτά τα βουτυρώσετε. Χαράζετε το γλυκό σε κομμάτια ( Προσεκτικά να μην βγεί έξω η κρέμα) και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο,για 3/4 περίπου της ώρας. Ταφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι :Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά , και κατόπιν περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο.

                           Καλή Επιτυχία 

Στείλτε μας και τις δικές σας συνταγές στο omorfatax@gmail.com 


www.omorfataxidia.com 

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :

TOP εβδομαδας