ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι
Πρώτα ετοιμάζετε τη κρέμα.Βράζετε το γάλα με 1 φλυτζ. ζάχαρι.Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι σιγά -σιγά ενώ συγχρόνως το ανακατεύετε με ένα σύρμα ,μέχρι να βράσει και το σιμιγδάλι.Κατεβάζετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνετε τα αυγά , ελαφρά χτυπημένα. Μέσα σε ένα ταψί Νο 26-28 αφού πρώτα το βουτυρώσετε καλά στρώνετε τα μισά φύλλα της κρούστας αφού πρώτα τα βουτυρώσετε ένε -ένα. Ρίχνετε τη κρέμα ,διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αφου και αυτά τα βουτυρώσετε. Χαράζετε το γλυκό σε κομμάτια ( Προσεκτικά να μην βγεί έξω η κρέμα) και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο,για 3/4 περίπου της ώρας. Ταφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι :Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά , και κατόπιν περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο.
Καλή Επιτυχία
Στείλτε μας και τις δικές σας συνταγές στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
Για το σιρόπι
- 2 φλυτζ.ζάχαρη
- 1 φλυτζ.νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
Πρώτα ετοιμάζετε τη κρέμα.Βράζετε το γάλα με 1 φλυτζ. ζάχαρι.Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι σιγά -σιγά ενώ συγχρόνως το ανακατεύετε με ένα σύρμα ,μέχρι να βράσει και το σιμιγδάλι.Κατεβάζετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνετε τα αυγά , ελαφρά χτυπημένα. Μέσα σε ένα ταψί Νο 26-28 αφού πρώτα το βουτυρώσετε καλά στρώνετε τα μισά φύλλα της κρούστας αφού πρώτα τα βουτυρώσετε ένε -ένα. Ρίχνετε τη κρέμα ,διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αφου και αυτά τα βουτυρώσετε. Χαράζετε το γλυκό σε κομμάτια ( Προσεκτικά να μην βγεί έξω η κρέμα) και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο,για 3/4 περίπου της ώρας. Ταφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι :Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά , και κατόπιν περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο.
Καλή Επιτυχία
Στείλτε μας και τις δικές σας συνταγές στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com