ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Μέσα σε βαθύ δοχείο χτυπάτε τα ασπράδια ,προσθέτετε τη ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας νερό και κάνετε μια μαρέγκα πολύ σφιχτή. Συνεχίζετε το χτύπημα ενώ ρίχνετε μέσα στο δοχείο έναν έναν τους κρόκους ,το μπέικιν το κακάο ,το αλεύρι και τη βανίλια. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τούρτα και ρίχνετε μέσα το μείγμα .
Τψήνετε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη κρέμα:
Βάζετε το γάλα να βράσει ,ρίχνετε μέσα τα καρύδια και εν συνεχεία το διαλυμένο σε λίγο απο το γάλα κόρν φλαουρ. Αποσύρετε απο τη φωτιά ,αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει λίγο (χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα) ρίχνετε το βούτυρο ,τη ζάχαρη και το ρούμι λίγο -λίγο. Στο τέλος ρίχνουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Το κόβετε κατοπιν σε δύο οριζόντια κομμάτια, ρίχνετε ανάμεσα μία στρώση κρέμας ,βάζετε επάνω το άλλο κομμάτι και καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα. Με μιά σπάτουλα στρώνετε τη κρέμα στην επιφάνεια και στις πλευρές της τούρτας.
Σημείωση: Αν θέλετε κάνετε σχέδια με σαντιγύ και πασπαλίζετε με καρύδια.
Ευχαριστούμε τη φίλη μας Χρυσούλα απο την Γλυφάδα που μας έστειλε αυτη την ωραία συνταγή. Περιμένουμε και τις δικές σας στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
Καλή επιτυχία
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
- 600 γρ γάλα
- 2 1/2 κ.σ. κόρν φλάουερ
- 160 γρ βούτυρο
- 150 γρ. καρύδια τριμμένα
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 ποτηράκι του κρασιού ρούμι ή κονιάκ
- 1 αυγό
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Μέσα σε βαθύ δοχείο χτυπάτε τα ασπράδια ,προσθέτετε τη ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας νερό και κάνετε μια μαρέγκα πολύ σφιχτή. Συνεχίζετε το χτύπημα ενώ ρίχνετε μέσα στο δοχείο έναν έναν τους κρόκους ,το μπέικιν το κακάο ,το αλεύρι και τη βανίλια. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τούρτα και ρίχνετε μέσα το μείγμα .
Τψήνετε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη κρέμα:
Βάζετε το γάλα να βράσει ,ρίχνετε μέσα τα καρύδια και εν συνεχεία το διαλυμένο σε λίγο απο το γάλα κόρν φλαουρ. Αποσύρετε απο τη φωτιά ,αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει λίγο (χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα) ρίχνετε το βούτυρο ,τη ζάχαρη και το ρούμι λίγο -λίγο. Στο τέλος ρίχνουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Το κόβετε κατοπιν σε δύο οριζόντια κομμάτια, ρίχνετε ανάμεσα μία στρώση κρέμας ,βάζετε επάνω το άλλο κομμάτι και καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα. Με μιά σπάτουλα στρώνετε τη κρέμα στην επιφάνεια και στις πλευρές της τούρτας.
Σημείωση: Αν θέλετε κάνετε σχέδια με σαντιγύ και πασπαλίζετε με καρύδια.
Ευχαριστούμε τη φίλη μας Χρυσούλα απο την Γλυφάδα που μας έστειλε αυτη την ωραία συνταγή. Περιμένουμε και τις δικές σας στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
Καλή επιτυχία