ΥΛΙΚΑ
Πλένετε τον κόκορα και τον κόβετε σε μερίδες. Τον βάζετε σε μια λεκάνη ,ρίχνετε το κρασί,τα κρεμμύδια ,τη δάφνη,λίγο πιπέρι και τα αφήνετε για μια ώρα.
Στραγγίζετε τις μερίδες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι,το σκόρδο και τα σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε το κρασί που έχετε στη λεκάνη και τα σιγοβράζετε.
Προσθέτετε αλάτι,πιπέρι,τις ντομάτες τριμένες και συνεχίζετε το βράσιμο ,μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας.
Βγάζετε τις μερίδες και τις βάζετε σε μια πιατέλα.Ρίχνετε στη σάλτσα το κονιάκ και αφήνετε να δέσει. Περιχύνετε τον κόκορα και σερβίρετε.
Συνοδεύετε με μακαρόνι χοντρο ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας όρεξη
Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας στο e mailomorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
- 1 κόκορας
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κουταλιές κονιάκ
- 1 φλυτζ. λάδι
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 φλυτζ. κρασί λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
Πλένετε τον κόκορα και τον κόβετε σε μερίδες. Τον βάζετε σε μια λεκάνη ,ρίχνετε το κρασί,τα κρεμμύδια ,τη δάφνη,λίγο πιπέρι και τα αφήνετε για μια ώρα.
Στραγγίζετε τις μερίδες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε το λάδι,το σκόρδο και τα σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε το κρασί που έχετε στη λεκάνη και τα σιγοβράζετε.
Προσθέτετε αλάτι,πιπέρι,τις ντομάτες τριμένες και συνεχίζετε το βράσιμο ,μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας.
Βγάζετε τις μερίδες και τις βάζετε σε μια πιατέλα.Ρίχνετε στη σάλτσα το κονιάκ και αφήνετε να δέσει. Περιχύνετε τον κόκορα και σερβίρετε.
Συνοδεύετε με μακαρόνι χοντρο ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας όρεξη
Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας στο e mailomorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com